Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INCENDIU URIAȘ la Cluj-Napoca: Groapa de gunoi e în flăcări, zeci de pompieri sunt mobilizați / VIDEO

Un puternic incendiu a izbucnit miercuri seară la groapa de gunoi a Clujului, de la Pata Rât, pompierii intervenind cu 8 autospeciale.

Conform ISU Cluj, pentru stingerea incendiului intervin 32 de militari cu 8 autospeciale/utilaje, precum şi o autocisternă şi 2 utilaje RADP, scrie news.ro.

Citește și: SURSE! Indivizii care l-au escortat pe Liviu Dragnea la ÎCCJ nu fac parte din clanuri! La ce renumit club din Capitală au fost bodyguarzi

Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, a cerut luni la Cluj demiterea şefului Gărzii de Mediu, Marius Triţă, afirmând că deşi depozitul de la Pata Rât şi-a sistat activitatea din 2010, încă nu a fost închis.

Anul trecut, în 28 august, la Pata Rât s-a produs un puternic incendiu pompierii reuşind să îl stingă după o intevenţie de 19 ore. Atunci au ars deşeuri menajere de pe o suprafaţă de peste 1.500 de metri pătraţi, reprezentând aproape un sfert din rampa de gunoi.

Citește și: Vești bune pentru pensionari: Cine s-ar putea pensiona cu doi ani mai devreme

Rampa temporară de gunoi de la Pata Rât are o suprafaţa totală de 5.000 de metri pătraţi, iar pe ea se află 13 tone de deşeuri menajere, strânse din 25 de comune.

La acel moment, Poliţia a deschis un dosar penal pentru distrugere din culpă. Atunci, Dorin Mureşan, administratorul rampei de gunoi, a explicat că deşeurile nu sunt toxice, dar că are suspiciunea că focul a fost pus intenţionat, în condiţiile în care interzisese recent accesul persoanelor neautorizate în acest loc, mulţi localnici venind să caute prin deşeuri.

Citește și: Țiriac declară război Băncii Naționale: De ce este acuzată BNR

În luna mai 2016, un alt incendiu a izbucnit în zona Pata Rât, pompierii intervenind mai bine de 36 ore pentru lichidarea focului, fără să fie înregistrate victime.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.