Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încep înscrierile pentru Loteria Vizelor 2019

viza sua

Înregistrarea electronică în Programul Diversity Visa al Statelor Unite va începe marţi, la ora 19,00 (ora României), şi se încheie pe 7 noiembrie, la ora 19,00.

După cum informa zilele trecute Ambasada SUA la Bucureşti, într-un comunicat transmis AGERPRES, pentru a participa în programul din acest an, cei interesaţi trebuie să acceseze pagina de internet a Departamentului de Stat www.dvlottery.state.gov în cursul perioadei de înregistrare. Acolo vor găsi formularul de participare (E-DV) şi informaţiile complete pentru a trimite cererea de înregistrare.

Departamentul de Stat acceptă cereri de înregistrare numai pe pagina de internet E-DV. Este foarte important ca participanţii la program să îşi tipărească pagina de confirmare generată online şi să o păstreze până la data de 30 septembrie 2019. Dacă cererea a fost selecţionată, doar cu numărul unic de confirmare se poate verifica dacă o cerere de participare a fost selecţionată şi se pot obţine informaţii despre solicitarea de viză şi despre programarea la interviu.

Citește și: Decizie fără precedent a Curţii de Apel Bucureşti: Curtea Constituţională a încălcat Constituţia/ DOCUMENT

Ambasada SUA adaugă că participanţii nu trebuie să permită altor persoane să le reţină pagina de confirmare, ci să şi-o păstreze ei înşişi, astfel încât să poată verifica independent situaţia cererii lor de participare. Participanţii trebuie să trimită o fotografie recentă, din ultimele şase luni, în care nu poartă ochelari. Cererile de participare însoţite de fotografii care au mai fost trimise în programe anterioare vor fi descalificate.

Începând cu data de 1 mai 2018, participanţii la programul DV-2019 vor putea folosi numărul lor de confirmare pentru a verifica online pe Entrant Status Check la adresa de internet www.dvlottery.state.gov dacă cererea lor a fost selecţionată. Pe pagina Entrant Status Check participanţii selecţionaţi vor fi informaţi despre modalitatea de a solicita vize de imigrare DV pentru ei şi membrii de familie eligibili. Departamentul de Stat nu foloseşte poşta electronică (email) pentru a-i înştiinţa pe participanţi că au fost selecţionaţi pentru programul Diversity Visa. Informaţia este disponibilă numai pe Entrant Status Check, arată sursa citată.

Ambasada îi previne pe cei interesaţi că Departamentul de Stat nu va trimite o notificare că un participant a câştigat Loteria Vizelor şi nu va cere bani prin Western Union. "Folosiţi numai Entrant Status Check (Verificarea Statutului Înregistrării) la www.dvlottery.state.gov pentru a verifica dacă aţi fost selecţionaţi", precizează misiunea diplomatică de la Bucureşti.

În total, 50.000 de participanţi vor fi selecţionaţi aleatoriu, iar începând cu 1 mai 2018 participanţii vor putea folosi numerele unice de confirmare pentru a verifica dacă au câştigat, pe pagina de internet Entrant Status Check (Verificarea Statutului Înregistrării) la www.dvlottery.state.gov. Însă, nu toţi cei selecţionaţi vor solicita o viză sau se vor califica pentru obţinerea ei, aşadar numărul de selecţionaţi va fi mai mare. De aceea, cei înscrişi trebuie să păstreze numărul de confirmare până în ultima zi a programului DV-2019, adică 30 septembrie 2019, precizează Ambasada SUA la Bucureşti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.