Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încep luptele și în PSD. Ce anunță atacul lui Dragnea la Ponta

sah joc politic

Până acum părea că la PSD a fost liniște. Că au câștigat campania electorală și prin acest galop de sănătate să privească cu muuult optimism spre parlamentarele din toamnă. Calmul pare însă să fi fost doar unul aparent și luptele au încetat pe perioada campaniei electorale printr-un armistițiu destul de fragil.

Vezi și: STIRIPESURSE.RO vă prezintă OUG cu noile salarii ale bugetarilor

Disensiunile au dat pe față însă la doar două zile după alegeri. Președintele Liviu Dragnea nu se sfiește acum să facă ceea ce în campanie făcea doar în prezența prietenilor din partid. Îl critică dur pe fostul președinte, Victor Ponta, pentru diverse acțiuni care îi par acestuia că sunt făcute tocmai pentru a-i submina autoritatea și foarte posibil chiar așa să și fie.

Victor Ponta se bucură însă de un imens sprijin popular și e marea vedetă a social-democraților, în timp ce Liviu Dragnea e artizanul victoriei de la locale, dar un învingător care de la înațimea condamnării din Dosarul Referendumul își seama că zilele îi sunt deja numărate în fruntea partidului.

Inițial se vorbea de o înscăunare a lui Victor Ponta la Camera Deputaților, idee care părea să îi surâdă fostului premier. Numai că Liviu Dragnea a făcut tot ce a putut (nu vă luați după aparențele cu bâlbâielile statutare din Camera Deputaților) să evite ca un astfel de eveniment să se întâmple inclusiv prin amânarea eliminării lui Zoro Zgonea Valeriu.

Acum Victor Ponta lansează ideea unei legi alături de Călin Popescu Tăriceanu. Una foarte importantă cu țintă spre justiție - numai că toată acțiunea se facă fără vrun apel la PSD și la șeful lui și pare o afacere în doi pentru Tăriceanu și Ponta ceea ce l-a făcut pe Dragnea să reacționeze violent:

Vezi și: Mii de români au apelat la Darea în plată. REACȚIA furioasă a băncilor: Au întocmit lista neagră

Eu am aflat de la televizor de acest proiect al lui Ponta și Tăriceanu. Ministrul Justiției trebuia să transpună în proiect de lege directiva europeană. Dacă proiectul e bun și respectă directiv, o să îl susține. Nu l-am văzut, nu am avut onoarea să fac parte din această echipă.”, a spus Liviu Dragnea la B1 TV.

Și imediat a vorbit de alcătuirea listelor din toamnă și despre felul în care acestea vor fi populate. Unul din criterii ar fi prezența la lucrările Parlamentului, capitol la care Victor Ponta este pe un loc fruntaș la absențe.

Poziționările și repoziționările viitoare vor fi foarte interesante. Posibil ca Liviu Dragnea să își împună un pupil la Camera Deputaților pentru a nu-i da lui Ponta un postament prea mare. Dar oare cât va rezista el impulsului partidului de a-l scoate în față pe Ponta? Un Ponta care a și spus în campanie că nu mai vrea să fie șeful PSD și că și el și Dragnea ar trebui să lase locul altcuiva.

Dar cui? Să fie Gabriela Firea? Foarte posibil, dar a cui ”om” ar fi considerată ea de vreme ce ambii șefi ai PSD au promovat-o în momentele în care s-au aflat sau se află la conducere?

Un lucru e cert - cele două săbii, Dragnea și Ponta nu pot sta în aceeași teacă și e doar o chestiune de timp până când conflictul va deveni și mai evident.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.