Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încep să conștientizeze: restricțiile sunt eliminate în tot mai multe țări, în ciuda numărului mare de cazuri Covid-19

Forbes.ro
covid-19 carantina izolare restrictii coronavirus

Ministerul danez al Sănătății a propus ridicarea tuturor restricțiilor rămase ca parte a luptei împotriva COVID-19 de săptămâna viitoare, transmite miercuri The Guardian.

Ministrul danez al Sănătății Magnus Hojnike a declarat că Guvernul intenționează să urmeze recomandările experților care au propus marți ridicarea tuturor restricțiilor până la 1 februarie. Pentru ca această propunere să intre în vigoare, mai trebuie să fie aprobată de Parlament, notează The Guardian.

Dacă se aprobă, cluburile de noapte se pot redeschide, restaurantele vor putea vinde alcool după ora 22:00, iar pasagerii vor putea intra în vehicule fără măști.

În ciuda contagiozității ridicate a tulpinii Omicron, săptămâna trecută au fost făcute propuneri similare de către autoritățile Marii Britanii, Irlandei și Olandei.

Potrivit site-ului de statistici Worldometer, de la începutul pandemiei, 1,4 milioane de persoane au fost infectate cu coronavirusul COVID-19 în Danemarca, dintre care 3,6 mii de pacienți au murit, iar 973,6 mii de persoane au fost bolnave și recuperate.

Cazul Austriei

În Austria, blocarea celor nevaccinați împotriva coronavirusului, care a fost introdusă în noiembrie, va fi anulată pe 31 ianuarie, iar legea privind vaccinarea obligatorie a adulților va intra în vigoare de la 1 februarie, transmite AP .

Cancelarul austriac Karl Nehammer a anunțat sfârșitul restricțiilor. El a explicat că restricțiile pentru cei nevaccinați au fost introduse din 15 noiembrie pentru a preveni supraîncărcarea terapiei intensive și a unităților de terapie intensivă din spitalele covid. Acum nu va mai exista o astfel de amenințare, crede cancelarul. Totodată, el a făcut apel la 1,5 milioane de concetăţeni care nu au fost încă vaccinaţi să se vaccineze cât mai curând, fără a aştepta ca aceasta să fie obligatorie prin lege. Potrivit datelor oficiale, 75,4% din populație a fost vaccinată în țară.

Vaccinarea obligatorie din SUA în companii

Administraţia preşedintelui Joe Biden a retras oficial marţi vaccinarea obligatorie în companiile cu peste 100 de angajaţi, luând act de veto-ul emis de Curtea Supremă a Statelor Unite, scrie AFP, informează Agerpres.

Administraţia pentru Sănătate şi Securitate în Muncă din SUA a anunţat această retragere într-un scurt comunicat fără a menţiona decizia Înaltei Curţi care nu i-a lăsat de ales. Ea a precizat că "încurajează cu tărie angajaţii să se vaccineze împotriva pericolelor permanente puse de COVID-19 la locul de muncă".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.