Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încep să se miște lucrurile - MAE anunță o posibila întâlnire a specialiștilor de la Mediu cu omologii ucraineni pe tema Canalului Bîstroe

bastroe

Ministerul de Externe transmite, vineri, într-un răspuns oficial către News.ro, că ministrul ucrainean al protecţiei mediului a propus organizarea unei întâlniri bilaterale la nivel de miniştri ai mediului pe tema lucrărilor de dragaj pe braţele Chilia şi Bâstroe ale Dunării, iar Ministerul Mediului a informat telefonic, urmând să transmită şi în scris, disponibilitatea pentru organizarea acestei întâlniri la începutul săptămânii viitoare. Ministerul Afacerilor Externe mai arată că ”nu a primit nicio propunere de la partea ucraineană pentru o întâlnire la nivel de experţi din cadrul MAE pe subiectul dragajelor pe braţele Chilia şi Bâstroe ale Dunării, nici în cursul anului 2022, nici în cursul acestui an”.

MAE precizează că, în cadrul discuţiei care a avut loc la 20 februarie 2023, la sediul MAE, între secretarul de stat Iulian Fota şi Ambasadorul Ucrainei la Bucureşti, Ihor Prokopchuk, partea ucraineană a transmis disponibilitatea pentru organizarea unei întâlniri tehnice între autorităţile din cele două state care gestionează portofoliul transporturilor, fiind urmărită tocmai clarificarea aspectelor tehnice privind natura lucrărilor de dragare efectuate pe braţele Chilia şi Bâstroe ale Dunării. ”Ministerul Afacerilor Externe a transmis această propunere Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, încurajând MTI să dea curs propunerii. În acelaşi timp, Ministrul ucrainean al protecţiei mediului a propus organizarea unei întâlniri bilaterale la nivel de miniştri ai mediului pe tema lucrărilor de dragaj pe braţele menţionate ale Dunării. MAE a transmis această propunere Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, încurajând MMAP să dea curs propunerii. MMAP a informat telefonic, urmând să transmită şi în scris, disponibilitatea pentru organizarea acestei întâlniri la începutul săptămânii viitoare”, precizează MAE. Ministerul Afacerilor Externe mai arată că ”nu a primit nicio propunere de la partea ucraineană pentru o întâlnire la nivel de experţi din cadrul MAE pe subiectul dragajelor pe braţele Chilia şi Bâstroe ale Dunării, nici în cursul anului 2022, nici în cursul acestui an”. ”Pe de alta parte, în momentul în care au apărut publice informaţii privind lucrări de dragare pe braţele Chilia şi Bâstroe ale Dunării, MAE este cel care a avut iniţiativa de a contacta partea ucraineană pentru a solicita, atât verbal, cât şi în scris, clarificări - la 18 februarie si respectiv 20 februarie. Ministerul Afacerilor Externe a sprijinit şi sprijină toate autorităţile române în demersurile referitoare la proiectul ucrainean al canalului de mare adâncime Dunăre-Marea Neagră (proiectul Bâstroe), încă de la momentul iniţial al sesizării acestei problematici, atât în plan bilateral, cât şi în plan multilateral. În mod constant, MAE a încurajat şi a facilitat discuţiile şi interacţiunile dintre experţii români şi experţii ucraineni pentru identificarea soluţiilor durabile pentru asigurarea protecţiei pe termen lung a Deltei Dunării”, menţionează instituţia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.