Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Începe atacul pe față la DNA/ surse

pregateste-te

Surse politice susțin că un important grup transpartinic de parlamentari, la presiunile din teritoriu si ale miliardarilor care le-au sustinut pe bani grei carierele politice, tocmai pregateste, pe șest, un demers legislativ pe care spera sa-l treaca fara prea mult tam-tam prin cele doua Camere.

Este vorba despre o incercare de „contopire” a DIICOT-ului cu DNA, ceea ce, la prima vedere, ar da bine, inclusiv la „fundamentalistii” luptei anticoruptie. Numai ca in spatele acestei oferte generoase se ascund cu totul si cu totul alte interese.

Operațiunea va fi vândută ca fiind un demers de îmbunătățire și eficientizare a luptei anticorupție.

Cum DIICOT se află în pierderere irecuperabilă de imagine și eficiență după arestarea fostului șef Alina Bica totul vine mănușă. Aducerea lui Daniel Horodniceanu a a schimbat cu nimic percepția așa ca informatiile tot mai pregnante privind iminenta modificare a Legii 508 din 2004, privind infiintarea si functionarea DIICOT, nu a luat pe nimeni prin surprindere. Mai ales ca se vehicula deja de ceva vreme ca, pentru cresterea eficientei muncii procurorilor, DNA s-ar putea contopi cu DIICOT-ul. Desigur, toata lumea fiind gata sa bage mana in foc ca, practic, in acest mod, Directia Nationala Anticoruptie urmeaza sa absoarba, intr-o buna masura, cealalta structura de procurori.

Ceea ce ar fi, intr-un fel, si in „trend”-ul opiniei publice, asa ca deja s-a trecut de faza tatonarilor privind aceasta posibila „fuziune”. Extrem de ciudat este insa ca aceasta initiativa au preluat-o din mers nu „progresistii”, startul fiind furat de cei considerati mai degraba „reactionarii” din justitie. Care se dau de mama focului sa schimbe Legea 508/2004, pregatind astfel terenul pentru urmatoarea mutare.

Din cate reiese din informatiile intrate in posesia noastra, chiar saptamana viitoare ar urma sa fie gata prima forma a modificarilor legislative prin care se forteaza apropierea celor doua structuri. Ce-i drept, cele doua vor continua sa functioneze ca doua entitati diferite, fiecare cu propriul sef. Insa perversiunea juridica pe care se chinuie sa o strecoare politicenii care se joaca astfel cu focul traficului de influenta este ca, sub pretextul unei mai bune colaborari intre cele doua Directii, sa apara o noua functie de conducere, un fel de de sef coordonator al DNA si DIICOT. Ceea ce arata si adevaratul scop al acestui demers: sa-i puna practic „capac” sefei DNA, considerata de catre acestia un fel de „oala sub presiune”, pe care s-au convins deja ca nu o pot controla sub nicio forma.

Ce-i drept, la prima vedere intentia poate parea una nobila. Sau cel mult de-a dreptul birocratica, incarcand organigrama care sufera mai mult de procurori de teren, decat de sefi. In realitate insa lucrurile par sa stea cu totul altfel. Pentru ca, sa nu uitam, un sef impus peste Laura Codruta Kovesi ar avea dreptul sa infirme unele dintre rezolutiile procurorilor anticoruptie. Desigur, nu se va apela la un astfel de demers toata ziua si pentru oricine, insa metoda ar reprezenta ultimul colac de salvare pentru unii initiati, alesi pe spranceana. Care isi inchipuie ca astfel vor putea scapa de problemele din justitie. Fara sa ia in calcul ca este greu de crezut ca sefa DNA va accepta o astfel de imixtiune. Sau ca ambasadele marilor cancelarii pot fi pacalite atat de usor…

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.