Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Începe o săptămână fierbinte

ceas timp umbra

Legislația în domeniul securității naționale și alegerile locale în două tururi țin capul de afiș la începutul unui săptămâni animate pe scena politică.

Președintele Klaus Iohannis și premierul Dacian Cioloș vor purta, luni, o discuție  despre modificarea legislației în domeniul securității naționale, după care șeful statul va avea consultări, marți și miercuri, cu partidele politice, la Palatul Cotroceni. Iohannis a vorbit despre "chestiuni care devin tot mai arzătoare" și s-a referit la legislația învechită din domeniul securității naționale. Nu este exclusă o nouă formă de organizare a serviciilor de informații, poate chiar comasarea unora dintre ele.

Curtea de Apel București judecă luni primul termen în procesul PNL împotriva Guvernului, pe tema alegerii primarilor în două tururi. PNL contestă Hotărârea de Guvern de organizare a alegerilor locale într-un singur tur de scrutin și vor să ajungă până la Curtea Constituțională unde speră ca alegerile intr-un singur tur să fie declarate ca fiind neconstitutionale.

Parlamentul urmează să voteze, luni seara, noul președinte al CA al TVR, după mai multe săptămâni de blocaj politic. Candidatul care va intra la votul senatorilor și deputaților este Monica Ghiurco. De aceasta data pare ca Televiziunea Romana va avea un director, misiunea acestuia fiind sa incerce sa rezolve situația dezastruoasă a datoriilor.

Tot luni, comisiile de politica externă din Parlament vor audia 5 ambasadori propuși recent de Klaus Iohannis, printre care și șeful cancelariei prezidentiale, Dan Mihalache.

Premierul Dacian Cioloș este așteptat în Parlament, luni de la ora 16.00, la o dezbatere despre 'Reforma administrației publice'. Subiectul este unul delicat, liberalii solicitând depolitizarea administrației, în timp ce PSD vorbește în continuare despre descentralizare și regionalizare.

Senatul urmeaza sa ia in discutie, incepand de marti, Ordonanta privind interceptările. În primă fază urmează să aibă loc o consultare cu ministrul Justiției, după care senatorii din comisia juridică să trimită plenului, la vot, un raport final care să facă lumină în domeniul interceptărilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.