Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Începe recensământul mașinilor

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) va demara, începând de luni dimineaţă, recensământul vehiculelor şi autovehiculelor care circulă pe teritoriul României, indiferent de ţara în care sunt înmatriculate, a anunţat compania, vineri, într-un comunicat de presă.

Pe durata operaţiunii vor fi monitorizate următoarele tipuri de vehicule: biciclete şi motociclete, autoturisme, microbuze, autocamionete şi autospeciale până la 3,5 tone, autocamioane şi derivate cu două, trei şi patru axe, autovehicule tip TIR, autobuze, tractoare, autocamioane cu remorcă şi vehicule cu tracţiune animală.

Potrivit CNADNR, înregistrările de trafic se desfăşoară după un calendar prestabilit, timp de zece zile, în diferite perioade ale anului, respectiv două zile în luna aprilie, două zile în luna mai, trei zile în luna august, o zi în luna octombrie şi două zile în luna noiembrie.

Recensământul traficului rutier, ce va demara luni la ora 8,00, se va încheia în data de 14 noiembrie 2015, la ora 20,00.

"Efectuarea înregistrării circulaţiei rutiere pe reţeaua de drumuri publice se va realiza printr-o metodă combinată, manual-automat. Această metodă prevede înregistrări automate, cu caracter permanent, folosind contori de trafic rutier şi înregistrări manuale, pe formulare. Pe întreaga reţea de drumuri publice vor fi înregistrate vehiculele în 3.350 posturi de recenzare, din care 960 de posturi pe reţeaua de drumuri naţionale şi 2.390 posturi pe reţeaua de drumuri judeţene şi comunale. Precizăm că înregistrarea circulaţiei pe reţeaua de drumuri naţionale va fi realizată de către CNADNR S.A., prin unităţile sale din teritoriu, respectiv Direcţiile Regionale de Drumuri şi Poduri. Înregistrarea circulaţiei pe reţeaua de drumuri judeţene şi comunale se va efectua de către autorităţile locale, respectiv Consiliile Judeţene, cu coordonare tehnică şi metodologică din partea CNADNR S.A.Colectarea electronică a datelor de trafic recenzate, de pe întreaga reţea de drumuri publice interurbane din România, se face de către CNADNR-CESTRIN, care le va prelucra şi organiza statistic" se notează în comunicatul companiei naţional de drumuri şi autostrăzi.

CNADNR menţionează că recenzarea traficului rutier se efectuează periodic, o dată la cinci ani, şi are drept scop determinarea repartiţiei şi evoluţiei în timp a traficului de vehicule de marfă şi persoane pe reţeaua de drumuri publice interurbane din România şi stabilirea gradului de solicitare din trafic a acesteia.

Acţiunea are loc ca urmare a recomandării Comisiei Economice pentru Europa a Organizaţiei Naţiunilor Unite şi se va desfăşura în toate ţările Uniunii Europene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.