Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Incertitudinile din Catalonia aruncă economia Spaniei în aer: 'Conflictul politic și-a pus amprenta'

www.irishtimes.com
referendum Catalonia

Incertitudinile politicile din Catalonia încep să îşi pună amprenta asupra economiei Spaniei, una dintre cele mai performante din zona euro, sectorul serviciilor înregistrând în octombrie cea mai slabă evoluţie după luna ianuarie, potrivit datelor publicate de IHS Markit, transmite Bloomberg, conform news.ro.

Indicele referitor la evoluţia serviciilor calculat de IHS Markit a consemnat în octombrie cel mai amplu declin din mai mult de doi ani, de 2,1 puncte, la 54,6 puncte. Chiar dacă indicele sugerează în continuare creştere, nivelul său este cel mai scăzut după luna ianuarie şi cu mult sub aşteptările analiştilor.

”Conflictul politic legat de Catalonia şi-a pus amprenta, iar evoluţia mai slabă a serviciilor se adaugă informaţiilor legate de scăderea puternică a activităţilor din turism”, a declarat Ken Wattret, economist la compania TS Lombard în Londra.

O nouă lovitură pentru pacienți: Cardurile de sănătate, din nou blocate

În condiţiile în care Catalonia reprezintă aproximativ 20% din economia spaniolă, este esenţial ca criza să se încheie cât mai repede, după haosul din ultima lună şi ceva.

Potrivit raportului IHS Markit, încrederea furnizorilor de servicii a coborât la cel mai redus nivel din mai mult de un an, iar unele companii ”au amânat deciziile de cheltuieli, pe fondul incertitudinilor”.

Cu toate acestea, un economist la RBC Capital Markets, Cathal Kennedy, a spus că impactul asupra economiei spaniole va fi ”relativ mic”, anul viitor.

În timp ce impactul crizei asupra economiei spaniole ar putea fi în trimestrul patru de până la 0,2 puncte procentuale, acesta ar putea fi efectul maxim, a apreciat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.