Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INCIDENT aerian deasupra Mării Negre. Un avion spion american, INTERCEPTAT de armata rusă

sputnik
SU-30

Rusia a ridicat de la sol un avion de vânătoare SU-30 pentru a intercepta deasupra Mării Negre o ţintă care se apropia de teritoriul său, anunţă sec un comunicat al Ministerului Apărării de la Moscova, citat de Sputnik.

Incidentul militar a avut loc în ziua de 9 mai şi a fost relatat pe larg de NBC News, care a citat-o pe purtătoarea de cuvânt a a Forţelor Navele Americane din Europa: "un avion de luptă rusesc Su-27 s-a apropiat la mai puţin de 10 de metri de aparatul nostru de zbor, un P-8A Poseidon, în spaţiul aerian internaţional"

ALERTĂ - Explozie la Roma. Posibil atentat terorist

În replică, armata rusă a venit cu un răspuns prompt: "La data de 9 mai, în jurul prânzului, controlorii de trafic aerian ruşi au surprins pe radare o ţintă deasupra Mării Negre, care se apropia de frontiera Federaţiei Ruse. Pentru interceptarea acestei ţinte a fost ridicat un avion de vânătoare Su-30".

Potrivit acestui comunicat, aeronava de recunoaştere americană şi-a schimbat cursul de zbor imediat după intervenţia Su-30.

"Pilotul avionului nostru a identificat ţinta ca find un avion de recunoaştere american, P-8A Poseidon. El a efectuat manevre de întâmpinare normale, după care aeronava americana şi-a schimbat ruta şi s-a îndepărtat de graniţele noastre", se mai arată în comunicatul de la Moscova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.