Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INCIDENT aviatic: Avionul în care se afla Boris Johnson, obligat să aterizeze de urgenţă

forbes.com
boris johnson

Debutul agitat al lui Boris Johnson în fruntea diplomaţiei britanice continuă: avionul cu care se deplasa duminică spre Bruxelles pentru a se întâlni cu omologii săi europeni a fost nevoit să aterizeze de urgenţă în apropiere de Londra, scrie AFP. 

"Duminică după-amiază, între Londra şi Bruxelles, a apărut o problemă tehnică pe avionul Royal Air Force (RAF) la bordul căruia se aflau ministrul de externe şi responsabili din cadrul ministerului, obligând aeronava să aterizeze pe aeroportul Luton", a declarat un purtător de cuvânt al Foreign Office. 

"După o scurtă întârziere, ministrul şi-a continuat drumul spre Bruxelles cu alte mijloace", a adăugat el. 

Avionul BAE 146 a avut o problemă la sistemul hidraulic, iar pompierii au fost trimişi pentru a supraveghea aterizarea aeronavei pe aeroportul din nordul Londrei, potrivit cotidianului The Guardian. 

Numirea lui Boris Johnson, lider al mişcării Brexit, de către noul premier britanic, Theresa May, a provocat sarcasm şi critici în Europa. 

Fostul primar conservator al Londrei urma să fie primit duminică seară de şefa diplomaţiei europene, Federica Mogherini, "pentru un prim contact" cu ocazia unui dineu privat, înainte de întâlnirea cu omologii săi europeni, luni, cu prilejul reuniunii lor lunare. 

În cursul primei apariţii oficiale în calitate de ministru de externe, joi, la Ambasada Franţei la Londra pentru recepţia de 14 iulie, unde a ţinut să intoneze imnul francez şi "să dea asigurări" în legătură cu dragostea sa pentru Europa, Boris Johnson a ţinut un discurs aplaudat şi huiduit în acelaşi timp.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.