Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Incident aviatic ruso-turc: 'Atitudine iresponsabilă'

turcia rusia

Turcia l-a convocat vineri pe ambasadorul rus la Ankara pentru a-i comunica "condamnarea fermă" a faptului că un avion rus i-a încălcat spaţiului aerian, a anunţat sâmbătă MAE turc, denunţând "o atitudine iresponsabilă", relatează AFP şi Reuters, citate de Agerpres.

"Un avion Su-34 din aviaţia rusă a încălcat spaţiul aerian la ora locală 11.46 ieri (vineri, 09.46 GMT - n.r.)", a precizat ministerul într-un comunicat. 

"Subliniem încă o dată că Rusia poartă întreaga responsabilitate a oricăror consecinţe grave care ar putea decruge dintr-o astfel de atitudine iresponsabilă", a adăugat ministerul, subliniind că Ankara cere Rusiei "să acţioneze cu responsabilitate". 

"Facem un apel clar către Federaţia Rusă să nu violeze spaţiul aerian turc, care este şi spaţiul aerian al NATO", se mai menţionează în comunicat. 

Acest avertisment intervine la două luni după ce un bombardier rus a fost doborât de aviaţia turcă deasupra frontierei siriene, provocând o gravă criză diplomatică între Moscova şi Ankara, care au poziţii divergente în conflictul din Siria. 

Rusia susţine regimul lui Bashar al-Assad, în timp ce Turcia apreciază că plecarea acestuia este necesară pentru soluţionarea conflictului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.