Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INCIDENT militar: Două bombardiere rusești, capabile să aibă ARME NUCLEARE, interceptate de SUA

Avioane de vânătoare ale SUA au interceptat luni noaptea, aproape de Alaska, două bombardiere ruseşti capabile să transporte arme nucleare, au confirmat marţi surse din Pentagon pentru media americană, transmite EFE.

Cele două bombardiere, din clasa TU-95 "Bear", au ajuns să se apropie la circa 160 de kilometri de insula Kodiak, însă nu au violat spaţiul aerian al SUA, scrie agerpres.ro.

Citește și: Imagini INCREDIBILE cu Novak Djokovici, la Monte Carlo: Ce a pățit cel mai bun tenismen din ultimii ani / VIDEO

Aceste aeronave au capacitatea de a transporta arme atomice, deşi nu pare că cele două TU-95 ar fi avut acest tip de arme, a declarat un purtător de cuvânt al Pentagonului pentru ziarul "Washington Examiner".

Avioanele ruseşti au fost interceptate de două avioane de vânătoare F-22 ale Forţelor Aeriene americane, care au zburat alături de acestea timp de aproximativ 12 minute, înainte ca bombardierele să-şi schimbe direcţia pentru a se întoarce la baza lor din estul Rusiei.

Citește și: STUDIU Riscul la care se expun cei care se tatuează: Li se pot acoperi alunițele ce pot duce la identificarea cancerului

Surse militare au coborât tensiunea incidentului descriindu-l, în declaraţii pentru CNN, ca "nimic ieşit din comun" şi "nimic diferit faţă de ce am văzut în trecut cu privire la aviaţia rusă de lungă distanţă".

Congresmanul republican Adam Kinzinger a reacţionat la incident afirmând că este un gest prin care Moscova "încearcă să-şi arate colţii".

Citește și: Un milionar elvetian l-a tăiat pe un bărbat pentru că l-ar fi insultat de…barbatia sa

"A fost o demonstraţie de forţă a ruşilor pentru a ne arăta că ei sunt încă aici", a declarat Kinzinger.

Incidentul coincide cu o escaladare a tensiunii între SUA şi Rusia, în special legat de războiul civil din Siria, după ce preşedintele Donald Trump a ordonat bombardarea la începutul lunii a unei baze aeriene siriene ca represalii pentru un atac chimic atribuit de Washington regimului lui Bashar Al-Assad.

Citește și: Fata de 9 ani care și-a schimbat sexul în 2012, pe coperta „National Geographic” / FOTO

Pe 12 aprilie, Trump a declarat că relaţiile ţării sale cu Rusia ar putea fi "în punctul cel mai jos din toate timpurile", adăugând că "vom vedea" cum se dezvolta dialogul cu omologul său rus, Vladimir Putin.

Ultima dată când bombardiere ruseşti au zburat aproape de SUA a fost pe 4 iulie 2015, când două aeronave au survolat coastele Alaskăi şi Californiei, unde s-au apropiat la circa 65 de kilometri de localitatea Mendocino.

Citește și: STUDIU Creierul ajunge la maturitate chiar când ne luăm buletinul

Putin l-a sunat atunci pe liderul american, Barack Obama, pentru a-i ura o Zi a Independenţei fericită în timp ce bombardierele treceau aproape de coasta californiană, mai aminteşte EFE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.