Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Incident militar în Strâmtoarea Ormuz. Elicopter american, luat la ţintă de marina iraniană - VIDEO

reuters
 MH-60S Sea Hawk

O fregată iraniană a îndreptat armamentul din dotare asupra unui elicopter militar american în Strâmtoarea Ormuz, anunţă surse oficiale ale Pentagonului. Incidentul a avut loc în apele internaţionale şi este un alt motiv de exacerbare a animozităţii reciproce între cele două state.

Incidentul s-a petrecut în Strâmtoarea Ormuz, atunci când un elicopter american MH-60 a zburat la mai puţin de 800 de metri de două nave militare iraniene, au declarat doi oficiali ai Pentagonului, citaţi de Reuters.

VIDEO Tragedie AVIATICĂ din Columbia: Motivul INCREDIBIL al prăbușirii aeronavei

Unul dintre vasele iraniene a armat şi a luat la ţintă pe radar aparatul de zbor al armatei americane. Potrivit surselor citate, fregata dispunea la bord de mitraliere grele şi tunuri de calibru mic.

"Potrivit standardelor noastre, acest tip de comportament este provocator şi poate fi privit ca o escaladare a tensiunilor", au spus oficialii de la Washington, care au adăugat că acţiunea iranienilor a fost "nesigură şi neprofesională".

Acesta este doar ultimul incident înregistrat între cele două forţe navale din regiune.

Cel mai grav incident de acest fel s-a petrecut în luna ianuarie, când mai mulţi marinari americani au fost luaţi prizonieri pentru câteva ore, după ce au pătruns în apele teritoriale iraniene. Imaginile difuzate atunci de iranieni au făcut înconjurul lumii, ele prezentându-i pe militarii americani stând în genunchi, cu mâinile la ceafă, apoi filmaţi într-o încăpere unde iranienii le dau ceai, apă şi alimente.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.