Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Incident şocant la o grădină zoologică: Un copil de 3 ani a căzut în ţarcul gorilei/ VIDEO

gorila zoo

Un incident şocant a avut loc sâmbătă, la grădina zoologică din Cincinnati, Odia (SUA). Un copil de trei ani a căzut de la o înălţime de aproximativ 3 metri, în ţarcul unei gorile. Animalul a târât copilul timp de mai multe minute prin ţarc, fără a-l răni grav, iar echipa de intervenţie rapidă a preferat să nu rişte şi să împuşte mortal gorila. Copilul a fost salvat şi a fost dus la un spital din localitate.

Thane Maynard, directorul grădinii zoologice, a declarat că echipa de reacţie rapidă împotriva animalelor periculoase, antrenată pentru asemenea incidente, a decis că băieţelul este într-o situaţie în care viaţa îi este pusă în pericol şi că este nevoie de uciderea gorilei de peste 180 de kg, un mascul pe nume Harambe.

"Au luat o decizie dificilă, dar corectă, pentru că au salvat viaţa băieţelului. Putea să iasă foarte rău", a declarat directorul, potrivit publicaţiei britanice The Telegraph.

Gorila nu părea să vrea să-l atace pe copil, dar pericolul era iminent, fiind vorba despre un animal foarte puternic, într-o stare de agitaţie. Tranchilizarea ar fi putut dura prea mult, timp în care băiatul putea fi ucis, a mai afirmat directorul.

Este prima dată când echipa de intervenţie este nevoită să omoare un animal, iar reprezentanţii grădinii zoologice au afirmat că "este o zi foarte tristă". Gorila fusese adusă în 2015, de la Grădina Zoologică Gladys Porter din Brownsville, Texas.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.