Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Incidente la Conferința asupra climei: Plângeri pentru hărțuire sexuală

romaniatv.net
hartuire sexuala

În contextul avalanșei de acuzații de hărțuire sexuală care zguduie industria cinematografică, comunitatea de afaceri și lumea politică, ''câteva'' plângeri au fost înregistrate și în timpul Conferinței asupra climei (COP23) desfășurată la Bonn, potrivit unui purtător de cuvânt al secretariatului, informează AFP.

''Din informațiile mele, au fost făcute câteva plângeri aici, la Bonn'', a declarat un purtător de cuvânt al secretariatului Convenției-cadru a Națiunilor Unite asupra schimbărilor climatice (UNFCCC), Nick Nuttall, interpelat de AFP, fără să precizeze însă care a fost natura acestor plângeri.

''Am înțeles că persoanele implicate, după ce au făcut demersuri în această problemă la instituțiile ONU și la autoritățile competente, nu au vrut să facă demersuri oficiale suplimentare'', a adăugat acesta.

Pentru prima dată de la începutul negocierilor pe teme de climă de acum două decenii, secretariatul a informat delegații că va avea ''toleranță zero'', într-un anunț postat pe agenda zilnică electronică a evenimentului. ''Secretariatul UNFCCC și organizatorii COP23 au toleranță zero față de orice formă de hărțuire, inclusiv cea sexuală, și se vor ocupa cu celeritate de aceste plângeri'', se mai spune în comunicat.

Anunțul îndeamnă la ''anunțarea oricărui incident'' către serviciile de securitate ale ONU și pune la dispoziție două numere de telefon. Începând cu 6 noiembrie, delegați din aproape 200 de țări și-au dat întâlnire la Bonn pentru discuta despre punerea în aplicare a Acordului de la Paris din 2015, care vizează limitarea creșterii temperaturii globale sub 2°C în comparație cu perioada anterioară revoluției industriale. Reuniunea COP23 se încheie vineri.

Expertul pentru climă în cadrul ONU, Patricia Espinosa, a declarat săptămâna trecută că secretariatul nu are fonduri suficiente pentru a organiza o ''echipă specializată'' pe problema hărțuirii sexuale. ''Avem nevoie de multă susținere'', a spus aceasta, conform Agerpres.

A adăugat că nu are cunoștință de plângerile punctuale în cadrul echipei secretariatului. Negociatoarea din partea insulelor Fiji, țară care prezidează reuniunea COP23, Nazhat Shameem Khan, a salutat politica de ''zero toleranță'' adoptată de UNFCCC.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.