Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Incidente la graniţa greco-macedoneană după ce un grup de migranţi a încercat să forţeze intrarea

serbia macedonia grecia albania bosnia, croatia bulgaria

Sute de migranţi marocani, algerieni şi pakistanezi, blocaţi la frontiera dintre Grecia şi Macedonia, au încercat joi să pătrundă în forţă pe teritoriul macedonean, fapt ce a condus la confruntări cu poliţia, relatează agenţia Reuters.

După ce au dărâmat un gard de sârmă ghimpată, unii migranţi au aruncat cu pietre în poliţiştii macedoneni, în timp ce alţii s-au aşezat în genunchi strigând 'Vrem să ajungem în Germania'. Forţele de ordine macedonene i-au reţinut pe cei care au reuşit să treacă graniţa. 
content-image
Migranţii care au forţat joi frontiera greco-macedoneană se numără printre cei circa 1.500 de refugiaţi cărora nu li s-a permis intrarea în Macedonia după ce autorităţile de la Skopje au decis să accepte numai trecerea refugiaţilor proveniţi din Siria, Irak şi Afganistan. 

Măsura a fost efectul unei decizii similare luate de celelalte state traversate de migranţi pe ruta Balcanică după Macedonia, respectiv Serbia, Croaţia şi Slovenia. Acestea au reacţionat astfel ca urmare a tendinţei statelor vest-europene de a limita primirea migranţilor economici, respectiv cei care nu provin din zone de conflict şi în cazul cărora este evident că vin în Europa doar pentru un trai mai bun. 

Cel puţin şase migranţi iranieni au intrat săptămâna aceasta în greva foamei în încercarea de a determina autorităţile de la Skopje să-i lase să-şi continue călătoria, în timp ce alţii şi-au instalat corturile de-a lungul căii ferate ce face legătura cu Macedonia, în speranţa că vor fi totuşi lăsaţi să treacă graniţa pentru a-şi continua călătoria către statele occidentale.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.