Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Incredibil: 16 români pleacă din țară într-o oră!

tarom

Europarlamentarul român Laurențiu Rebega lansează o cifră șoc: 16 români pleacă din țară într-o oră! ”La o socoteală rapidă, ies ușor, pe zi, cam 3 avioane sau vreo 7 autocare pline.

Vezi şi: Avocatul Mateuț recunoaște: 'Am semnat acel raport la Cluj'

Vezi și: DNA anunță că lucrează la două MEGA-DOSARE: Pe cine au luat în vizor procurorii

În studiul anual privind migraţia, Organizaţia Naţiunilor Unite dezvăluie că, în ultimii 15 ani, România ocupă locul doi în ceea ce privește cea mai rapidă creştere a numărului de emigranţi, după Siria, stat aflat în război! Datele arată că din România au plecat 3,4 milioane de oameni, adică 17% din populația țării sau un român din cinci, cum preferați. Adevărata cifră este însă mult mai mare”, arată europarlamentarul.

De ce-și părăsesc românii țara, se întreabă Rebega. ”Pentru că nu mai cred în viitorul lor aici. Tinerii sunt frustrați, în lipsa unor oportunități viabile în raport cu propriile competențe, adulții încearcă să-și salveze „onorabil” bruma de viață rămasă după atâtea succesive naufragii, bătrânii - puțini, de altfel - își urmează copiii plecați, pentru că oricum nu mai au nimic de pierdut. Exodul românilor spre străinătate pare de neoprit”.

Rebega mai spune că ”am să trag acest semnal de alarmă până când se va schimba ceva! România, trezește-te, România ta nu mai este „acasă”! Să nu ne mințim! Cei mai mulți dintre românii plecați, nu se întorc!”

Europarlamentarul lansează de aceea o invitație adresată tuturor forțelor politice pentru a realiza ”un program prioritar menit să încurajeze revenirea în țară a românilor plecați peste hotare, prin recunoașterea valorii reale a muncii și plata corectă a acesteia, reforma statului și evoluția serviciilor sociale, crearea condițiilor menite să ofere posibilitatea unui parcurs profesional și personal de succes în țară, preocuparea autorităților pentru diaspora românească, reformarea din temelii a clasei politice pentru a putea fi capabilă să producă schimbarea”. Altfel, atrage atenția Rebega, ”România rămâne o ţară fără perspective și din ce în ce mai pustie!”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.