Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INCREDIBIL ce a făcut un ofițer rus încercuit de jihadiști

SANA
siria

Un ofiţer al forţelor speciale ruse a fost ucis în Siria în apropierea oraşului antic Palmira, pe care armata armata siriană încerca să îl elibereze, a anunţat joi un responsabil militar rus citat de agenţiile ruse de presă, potrivit AFP şi Reuters.

Vezi și: Victorie mare a forțelor armate siriene. Palmira a fost recucerită/ VIDEO

"Un ofiţer al forţelor speciale ruse a fost ucis în regiunea Palmira, în timp ce îndeplinea o misiune pentru a îndruma loviturile aeriene ruse", a declarat pentru agenţia Interfax un reprezentant al armatei ruse la baza aeriană Hmeimim, în nord-vestul Siriei. 

"Acest ofiţer se afla în ultimele zile într-o misiune, identificând ţintele cele mai importante ale SI şi transmiţând coordonatele exacte pentru loviturile aeriene ruse", a adăugat acest reprezentant. 

Potrivit acestuia, ofiţerul şi-a pierdut viaţa în timp ce trimitea avioanelor ruse propria poziţie pentru o lovitură aeriană, când a realizat că a fost reperat de jihadiştii Statului Islamic şi încercuit, preferând să moară decât să fie prins. 

Sursa citată de agenţiile ruse nu a precizat însă când a fost ucis acest membru al forţelor speciale ruse. 

Statul Islamic a afirmat vineri că a ucis cinci soldaţi ruşi în luptele din apropiere de Palmira, printre care un consilier militar. 

Organizaţia jihadistă a mai difuzat o înregistrare video în care au putut fi văzute un corp prezentat ca fiind al unui "consilier rus", arme, printre care puşti AK-74M, o cască şi o cutie cu pansamente inscripţionate în limba rusă.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.