Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INCREDIBIL Cum arată Dan Voiculescu după 3 ani de PUȘCĂRIE: E de NERECUNOSCUT / VIDEO

Inquam Photos / Octav Ganea
Dan Voiculescu

Dan Voiculescu a fost eliberat după aproape 3 ani de pușcărie. Omul de afaceri e vizibil slăbit, iar părul i-a albit complet și e vizibil îmbătrânit. Dan Voiculescu a fost eliberat direct din Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, unde fusese internat în urmă cu câteva zile pentru ocluzie intestinală.

Tribunalul Bucureşti a admis marţi cererea de eliberare condiţionată depusă de Dan Voiculescu, condamnat la 10 ani închisoare în dosarul 'ICA'.

Citește și: Reacție de milioane a fostului premier Grindeanu! Se justifică….

Tribunalul Bucureşti a respins contestaţia DNA şi a decis ca Voiculescu să fie pus de îndată în libertate, decizia fiind definitivă.

Iniţial, o comisie de la Penitenciarul Rahova nu a fost de acord cu eliberarea lui Voiculescu, pe motiv că acesta nu a dat dovezi temeinice de îndreptare.

Astfel, pe 24 mai, Comisia pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate din cadrul Penitenciarului Rahova a decis, în unanimitate, amânarea eliberării condiţionate a lui Dan Voiculescu cu 5 luni, respectiv până la data de 23 octombrie 2017, "având în vedere perioada scurtă executată efectiv din pedeapsă până la acest moment (1.021 zile din 3.653 zile, respectiv 2 ani 9 luni şi 13 zile din 10 ani), faptul că liberarea condiţionată este doar o vocaţie, şi nu un drept, oportunitatea eliberării, privită prin prisma atingerii scopului pedepsei, rămânând la aprecierea comisiei, iar mai apoi a instanţei de judecată, faptul că, până la acest moment, deţinutul nu are un regim de executare inferior celui închis şi apreciind că se menţin şi temeiurile avute în vedere de comisie cu prilejul primei analize, când a fost amânată eliberarea la o dată ulterioară momentului de faţă, apreciindu-se că scopul pedepsei nu a fost atins".

Citește și: Dragnea primește o lovitură de proporții din partea propriului partid! Grindeanu iese triumfător din luptă

Dan Voiculescu a depus o cerere în instanţă, iar pe 9 iunie Judecătoria Sectorului 5 a decis că el poate fi eliberat condiţionat, hotărâre menţinută marţi de Tribunalul Bucureşti.

În timpul procesului, un procuror de la DNA a arătat că Dan Voiculescu nu a dat dovezi temeinice de îndreptare în penitenciar şi nu îndeplineşte condiţiile pentru eliberare.

Citește și: Președintele Iohannis, mesaj fără echivoc pentru echipa lui Dragnea! Ce le-a recomandat

Procurorul a spus că există o disproporţie mare între cele 56 de zile câştigate de Dan Voiculescu pentru munca depusă în penitenciar, faţă de cele 330 de zile acordate pentru lucrările redactate. Reprezentantul DNA a cerut instanţei să ţină cont şi de referatul Comisiei de la Penitenciarul Rahova, care nu a fost de acord cu eliberarea omului de afaceri.

"Comisia a stabilit că scopul pedepsei nu a fost atins. Trebuie analizat comportamentul condamnatului, care transpare în procesul verbal întocmit de Comisia de la Penitenciarul Rahova. Vă rog să analizaţi dovezile temeinice de îndreptare. Voiculescu nu a avut un comportament merituos, ci unul obişnuit al oricărei persoane condamnate. Inculpatul nu a achitat prejudiciul din dosarul în care a fost condamnat şi nici măcar cheltuielile judiciare către statul român", spunea atunci procurorul.

Citește și: Lagăr de concentrare pe bani publici! Cruzimi fără margini într-un oraș important din România și România riscă sancțiuni usturătoare

foto: Inquam Photos / Octav Ganea

content-image

content-image

content-image

content-image

content-image

content-image

Pe 8 august 2014, Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat definitiv la 10 ani de închisoare cu executare pe Dan Voiculescu în dosarul 'ICA', iar Gheorghe Mencinicopschi, fost director general al ICA, a primit 8 ani de închisoare. De asemenea, Sorin Pantiş, fost director general executiv Grivco SA, a primit 7 ani de închisoare, iar Corneliu Popa, fost director general al ADS, a fost condamnat la 8 ani de închisoare.

Citește și: Alarmă de gradul 0! Dezvăluire: care ar fi de fapt planul real al PSD cu taxele și impozite .

content-imagecontent-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.