Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INCREDIBIL: Jihadiştii au difuzat imagini cu execuţia a 18 prizonieri la care participă şi copii

jihadisti

Gruparea jihadistă Stat Islamic (SI) a difuzat un nou film propagandistic în care arată asasinarea cu sânge rece a 18 prizonieri pe care i-a acuzat de colaborare cu serviciile secrete kurde, la execuţii participând şi minori, relatează marţi agenţia EFE.

La fel ca în cazul altor imagini de acest fel publicate de jihadişti, această înregistrare, a cărei autenticitate nu a putut fi confirmată şi care durează 15 minute, începe cu scene ce prezintă atacuri aeriene puse se seama inamicilor SI, clădiri distruse şi cadavre ale unor copii sub dărâmături.

Citește și: Reuniune la nivel înalt pe tema Siriei: Ce se va discuta

Înregistrarea îl arată pe presupusul lider al grupului de prizonieri, îmbrăcat în obişnuitul combinezon portocaliu, legat la mâini şi picioare şi care se identifică cu numele de Saud Saad Husein al-Noeimi, locuitor al oraşului irakian Mosul, acesta spunând în faţa camerei de luat vederi că a colaborat cu serviciile secrete kurde şi că a recrutat alte persoane.

Apoi, un călău decapitează un prim grup de şase prizonieri, iar scena este privită de un copil. Ulterior alte două persoane sunt şi ele asasinate cu sânge rece.

La finalul înregistrării, opt bărbaţi aşezaţi în genunchi sunt executaţi prin împuşcare în cap de către opt jihadişti, doi dintre aceştia din urmă fiind minori.

Scena pare să se fi petrecut în provincia irakiană Ninive, ocupată de jihadişti şi pe care trupele irakiene încearcă să o recucerească printr-o ofensivă ce are în vedere în special eliberarea capitalei acestei provincii, Mosul, oraş devenit bastion al jihadiştilor în Irak, anunță Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.