Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INCREDIBIL: O greşeală a ANAF a lăsat doi copii cu autism fără banii de tratamente

anaf

Situaţie revoltătoare la Timişoara: o familie cu doi copii diagnosticați cu autism este în pragul disperării, după ce ANAF i-a lăsat fără 31.000 de lei. Este vorba despre donaţiile de 2% din impozitul pe venit, bani pe care familia i-a stâns cu ajutorul asociaţiei pe care au înfiinţat-o pentru a primi sprijin în terapiile costisitoare ale celor doi copii, potrivit banatenii.ro

La finalul perioadei de strângere a formularelor, banii ar fi trebuit viraţi de către angajaţii ANAF din Timişoara Asociaţiei înfiinţate de familia celor doi copii. Acest lucru nu s-a întâmplat şi, din motive încă necunoscute, suma a ajuns în contul unui alt ONG, din Bucureşti.

"Am descoperit ca banii au fost virati, dar într-un cont de RZBR….iar noi avem ING (au virat banii în contul altui ONG). O nimica toată, vreo 31.000 lei. Celălalt ONG ridică din umeri, că nu au cum să îi oblige să îi restituie şi că oricum i-au cheltuit. Fiscul, după hârtie oficială şi întrebari neoficiale, îmi comunică sec că îmi voi primi banii în decembrie, când o să intre banii în contul celorlalţi”, arată Georgiana Boian, care spune că în lipsa banilor are nenumărate cheltuieli pe care nu are de unde să le acopere.

Citeşte şi: Ludovic Orban, atac FĂRĂ PRECEDENT : 'Tudose - un premier marionetă, ca si cel precedent'

"Acum întreb eu, ce vina au copiii mei? Cum o să achit eu 3.500 de lei lunar? De unde? Dacă întrerup terapiile, ei regresează. De ce? Cine a greşit şi cine îşi asumă vina? Ca mie mi-au fost servite doar scuze, fiecare dădea vina pe celălalt, funcţionarii între ei sau pe banca sau chiar pe mine, că poate era un formular greşit. De ce, după ce oricum ne umilesc la sânge de fiecare dată când depunem formularele, ne iau şi banii cuveniţi, ridică din umeri", spune mama copiilor.

Georgiana Boian spune că în 25 iunie a depus o adresă către ANAF Timiş, de la care solicită un punct de vedere oficial şi rezolvarea urgentă a situaţiei. Până acum nu a primit niciun răspuns.

Citeşte şi: Dosar penal după un accident de proporţii în Galaţi. Printre victime, şi un copil de 4 ani .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.