Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INCREDIBIL - Zeci de copii născuţi prematur, REFUZAŢI din cauza lipsei de locuri în maternitate

bebelusi-maternitate

Situaţie incredibilă la Maternitatea Cantacuzino! Şeful secţiei de neonatologie a maternităţii Cantacuzino, Adrian Crăciun, a declarat, cu ocazia Zilei Prematurului, că a fost nevoit să refuze, anul acesta, peste 60 de cazuri de naşteri premature, din cauza capacităţii insuficiente. Anual, în România, se nasc peste 20.000 de copii prematuri, potrivit MEDIAFAX.

Citeşte şi: Românii au ieşit din nou în stradă. Ce cer acum manifestanţii

"Copiii prematuri se dezvoltă ca oricare alt copil, doar că ei au nevoie de ajutor în primele ore ale naşterii. Când te naşti la 1.000 de grame, eşti cât mâna, nu ai anticorpi, plămânii nu sunt dezvoltaţi, dar aceşti copii luptă şi noi luptăm alături de ei. Din păcate, nu supravieţuiesc toţi, dar cei care reuşesc sunt cei mai mari luptători. Cel mai mic pacient al nostru a fost o fetiţă, Maria, s-a născut la 24 de săptămâni şi avea 600 de grame, şi acum are 3 ani şi merge la gradiniţă şi este un copil absolut normal", a declarat şeful secţiei de neonatologie a maternităţii Cantacuzino, Adrian Crăciun.

Medicul a explicat că lipsa spaţiului din secţia de neonatologie l-a determinat să refuze zeci de naşteri premature.

"Avem un proiect prin care vrem să extindem secţia de la 9 la 15 locuri. Nu va fi o investiţie foarte mare, dar va fi nevoie de personal. De la începutul anului, avem aproape 20 de copii prematuri primiţi şi 60 refuzaţi pentru că nu avem unde să îi internăm. Mămicile, pentru a evita o naştere prematură, trebuie să meargă la medici, din păcate, la noi în ţară, una din cinci mămici nu este văzută de niciun medic pe durata sarcinii. Copiii prematuri trebuie să se nască în maternităţi", a precizat Crăciun.

Citeşte şi: INCREDIBIL: Proiect acceptat la finanţare într-un program guvernamental, scos la VÂNZARE pe un site de anunţuri

În ţara noastră, anual, se nasc peste 20.000 de copii prematuri, dar cele mai multe maternităţi nu sunt pregătite pentru a oferi ajutor acestor copii.

România încă are cel mai mare grad de mortalitate infantilă din Europa, chiar dacă rata a scăzut în ultimii ani de la 10,1‰, la 7,4 ‰ , tot suntem peste media europeană, care este de 3,5 ‰ .

Sâmbătă a avut loc cea de a treia ediţie a "Zilei Prematur", organizată de către Maternitatea Cantacuzino, la care au participat peste 80 de copii, care au fost născuţi prematur.

Citeşte şi: Traian Băsescu, PRIMA REACŢIE după acuzaţiile de FRAUDARE a alegerilor: 'Speculaţii de cea mai PROASTĂ calitate' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.