Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INCREDIBILA poveste a femeii care a petrecut 191 de zile în pușcărie din vina șefei ÎCCJ

Mariana Rarinca

Mariana Rarinca a fost trimisă în judecată, anul trecut, sub acuzația că a şantajat-o pe şefa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Livia Stanciu, și a petrecut 191 de zile în închisoare. Ieri, magistrații de la Curtea de Apel București au admis ieri apelul făcut la decizia, din decembrie 2014, a Tribunalului Bucureşti, care o condamnase la trei ani închisoare cu suspendare, și au decis achitarea ei.

Mariana Rarinca a declarat aseară la Antena 3 că se bucură că mai există judecători corecți, care nu au ținut cont de funcția deținută de Livia Stanciu, și a povestit prin ce-a trecut în timpul procesului.

Citește și: Un senator PSD cere demisia preşedintelui ÎCCJ: 'Este o ruşine'

"Nu am realizat la început ce se întâmplă, am zis că e o glumă, că poate nu mi se întâmplă mie. Poate vrea să mă sperie ca să nu-mi plătească datoria. M-am trezit cu mascaţii la poartă. Se pregăteau să sară poarta dacă soţul meu nu ieşea să deschidă. Din momentul în care au intrat în casă nu mi-au dat voie nici măcar la toaletă să merg neînsoţită. Era 6 dimineaţa. Nu i-a dat voie voie nurorii mele să meargă să le cumpere ceva de mâncare copiilor. Băiatul meu nu a avut voie să meargă la serviciu", și-a început Mariana Rarinca povestea.

Femeia susține că, de fapt, cei 20.000 de euro despre care Livia Stanciu a declarat că i-ar fi fost ceruți pentru a nu divulga informații compromițătoare sunt bani ce i se cuvin pentru perioada în care a fost angajată la cabinetul de avocatură al soțului șefei Înaltei Curți.

"Pe doamna Livia Stanciu o cunosc din 2000-2001. L-am cunoscut întâi pe soţul doamnei. Eu lucram la o firmă care făcea anumite tranzacţii şi dumnealui ne-a ajutat la o tranzacţie. Firma între timp a dat faliment, eu m-am întâlnit cu domnul Stanciu Andrei şi mi-a oferit acest post de secretară la cabinetul dumnealui. Eu de atunci am lucrat pentru Stanciu Andrei, cât şi pentru Livia Stanciu (...). Soţul dumneaei s-a mutat la Bucureşti, pe la începutul lui 2010. Periodic venea la Galaţi să-şi rezolve probleme, iar eu ţineam legătura permanent la telefon (...). Din vara lui 2010 nu s-a mai simţit bine şi a mai venit la Galaţi în toamna, dar nu ne-am întâlnit. Ghinionul meu a fost că chiar cu câteva zile înainte de a deceda am vorbit la telefon, dumnealui avea să-mi dea banii pe 8 luni în urmă. Ne-am înţeles să vină la Galaţi să ne socotim cu plăţile pe care le-am făcut eu şi cu salariul, dar a decedat", a mai povestit Mariana Rarinca, joi, la Antena 3.

"După ce a decedat am fost la înmormântare. Şi pentru pomenirea de 40 de zile doamna Stanciu a insistat să vin, fiindcă nu uita niciodată să menţioneze că sunt ca din familie. La câteva zile după înmormântare, dumneaei a venit la Galaţi şi am stabilit să mă ocup în continuare de problemele rămase nerezolvate la cabinet şi să mă ocup de plăţile utilităţilor. Ne-am înţeles asupra unei sume. Am avut pretenţia măcar salariul să mi-l plătească. Eu am plătit şi gaze, întreţinere, lumină. În total era vorba de 108 milioane", susţine femeia.

"M-a chemat la Bucureşti. Pe 8 mai am fost la dumneaei acasă. Mi-a dat 2 plicuri, într-un plic mi-a dat bani de transport şi mâncare 300 de lei şi într-un plic 500 de lei, cu menţiunea că are 3 carduri neacoperite şi face un mare efort să-mi dea aceşti bani (...). Eu am înţeles-o. Am aşteptat...dar mi-am amanetat tot ce am avut din aur, fără să ştie soţul meu. Erau şi foarte mulţi clienţi nemulţumiţi ai domnului Andrei Stanciu. Pe cei cu sume mai mici, am reuşit, aşa cum am putut, să-i potolesc să nu meargă, aşa cum ameninţau, la Înalta Curte(...). Doamna Livia Stanciu ştia de aceste probleme. Mă punea să rezolv tot ce este de rezolvat, să stau fără grijă că discutăm şi se rezolvă. De asta am fost foarte mirată când a procedat aşa", a susţinut Mariana Rarinca.

"Eu plătind datoriile doamnei Livia Stanciu şi încercând să ţin departe clienţii furioşi, am dat greş. Am rămas fără avocat...m-am apărat singură. Nu o pot ierta pe doamna Stanciu pentru ceea ce s-a întâmplat. Rămâne să mă gândesc ce o să fac mai departe. În primul rând trebuie să-mi organizez viaţa. Aveam o mică afacere care s-a dus de râpă", a mai povestit Marian Rarinca, potrivit antena3.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.