Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Indemnizațiile pentru mame, PERICOL pentru creşterea economică

impact.md
mame

Cu mai mulţi bani în visterie decât se aştepta, Guvernul spune că abia la rectificarea bugetară din vară va fi în măsură să spună dacă sunt sau nu bani pentru majorarea indemnizaţiilor de creştere a copiilor. Nici pentru majorările salariale nu este clară sursa de finanţare. Dacă nu vor fi suficienţi, o variantă ar fi reducerea fondurilor pentru investiţii, aşa cum au făcut şi alte guverne. Este însă o variantă păguboasă, care pune în pericol creşterea economică, avertizează specialiştii.

Guvernul a cheltuit cu aproape 13 miliarde de lei mai puţin faţă de cât a programat pentru primele trei luni ale acestui an. Dar economiile făcute nu sunt un semn tocmai bun, pentru că a făcut sub 40% din investiţiile pe care le-a planificat pentru această perioadă.

REVOLUȚIE împotriva lui Dacian Cioloș: premierul a stârnit un adevărat TSUNAMI

Legea care permite părintelui care stă acasă cu copilul să primească 85% din venituri, indiferent de sumă, ar trebui să se aplice de la 1 iulie. Este o măsură care va stimula natalitatea, cred specialiştii.

„Este o măsură reparatorie şi este o măsură ce stimulează naşterile în familiile de clasă medie. Ar trebui ca bugetul să restrângă acele ajutoare sociale care stimulează nemunca şi consumatul băuturilor prin cârciumi”, spune Adrian Benţa, consultant fiscal pentru Digi24.

Indemnizaţiile majorate ar costa bugetul 210 milioane de lei anul acesta, potrivit estimărilor făcute de guvern. Statul va cheltui alte 500 de milioane de lei pentru majorarea salariilor mici din sistemul bugetar cu 5% în medie, din toamnă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.