Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Indiciile care arată că miniștrii tehnocrați se pregătesc să intre în politică

guvern-ciolos-parlament

Romania Libera:

După trei luni de guvernare a cabinetului Cioloș, există indicii că o parte din membrii tehnocrați ai executivului vor intra în politică. O monitorizare a României libere arată că imaginea miniștrilor este departe de aceea a specialistului retras, preocupat de cifre, imun la jocurile de putere. Miniștrii guvernului Cioloș au dat 68 de interviuri în 61 de zile lucrătoare, mai mult de unul pe zi.
Doi miniștri par pregătiți să își asume rolul de lideri ai celor două blocuri politice care se vor înfrunta în alegerile Parlamentare. Premierul Cioloș a dat patru interviuri la radiouri și televiziuni cu mare acoperire, dar și în presa scrisă din Franța și Germania. Cioloș și-a pregătit atent culoarul de alergare: anvergură europeană, proiecte pe termen lung și condiționarea intrării sale în politică de rezultatele guvernării. Omul care ar putea conduce PSD și a cărei influență în partid creștere continuu este Vasile Dâncu. Și el și-a pregătit culoarul din timp. În ultimii ani, a fost invitat în mass-media ca specialist, sociolog și consilier politic. De când este vicepremier a dat 7 interviuri, cel mai elocvent pentru intențiile sale politice fiind cel oferit popularei reviste Formula As. Dâncu încearcă să atragă populația rurală și din oarașele mici, vag naționalistă, care așteaptă și crede în ajutorul statului. Și Dâncu a acoperit totul în mantia tehnocratului, declarând că se vede mai degrabă călătorind decât făcând politică...
Toate acestea se petrec în contextul în care clasa politică actuală ne-a arătat că singurul lucru pe care pune preț este protecția și expunerea mediatică. Cum se poate explica faptul că senatori din toate partidele politice i-au cerut premierului Cioloș să se prezinte în Parlament pentru a da răspunsuri într-o speță unde există un verdict al justiției definitiv și irevocabil?Însuși președintele Iohannis a avut pe marginea aceleași spețe extrem de simple – necesitatea recuperării unui prejudiciu pe care justiția l-a constatat în cazul acțiunilor săvârșite de patronul unui post de televiziune – o simplă apeciere estetică. Iohannis a spus că acțiunea ANAF față de postul de televiziune Antena 3 este una heirupistă. Nu își mai amintește președintele că Antena 3 i-a făcut o nedreaptă caracterizare, de data aceasta morală, numindu-l vânzător de copii? Președintele vrea, în ultima vreme, să pară extrem de popular. Așa se explică faptul că a făcut această declarație halucinantă în ziua în care a fost prezent și la o dezbatere cu societatea civilă. De aceea, probabil, nu își va asuma vreun rol în campania pentru Parlamentare.

Hotnews:

Presedintele Bashar al-Assad nu s-a aliniat cu perspectivele principalului sau aliat, Rusia, atunci cand anunta ca va continua razboiul pana la restabilirea controlului peste toata Siria, spunea joi reprezentantul Rusiei la ONU, conform Reuters.
In conditiile aparitiei primei fisuri in alianta dintre Moscova si Damasc, trimisul rus, Vitaly Churkin, a declarat ca Rusia l-a ajutat pe Assad sa intoarca soarta razboiului, astfel ca este acum obligatoriu ca acesta sa urmareasca viziunea Rusiei si sa se angajeze in tratativele de pace.
Churkin a declarat ca Rusia se implica in stabilirea pacii in Siria si ca incercarea lui Assad de a recastiga controlul intregii tari ar reprezenta un exercitiu inutil ce ar permite conflictului sa continue pe un termen nedefinit.
Intrebat intr-un interviu al ziarului Kommersant despre pozitia lui Assad ce doreste sa continue lupta pana cand toti rebelii vor fi invinsi, Churkin a declarat: " Rusia a investit foarte serios in aceasta criza, din punct de vedere politic, diplomatic, iar acum si in sens militar.Asadar, am prefera desigur ca Bashar al-Assad sa ia in considerare acest lucru."
"Am auzit remarcile presedintelui Assad la televizor... Desigur ca nu rezoneaza cu eforturile diplomatice in care se angajeaza Rusia... Discutiile presupun incetarea focurilor, incetarea ostilitatilor in viitorul apropiat. Se lucreaza la acest lucru".

Digi24:

Exporturile Rusiei au atins, anul trecut, cel mai redus nivel din ultimii zece ani. Mai exact, rușii au exportat vodcă în valoare de 112 milioane de dolari, cu 42 la sută mai puțin decât exportaseră în 2014.Declinul a fost în registrat pe toate piețele, însă de departe cel mai tare s-a resimțit pe piața din Ucraina. Și pe plan intern, consumul de alcool a scăzut cu aproape nouă la sută. În ciuda acestui lucru, circa jumătate dintre decesele din Rusia se datorează tocmai abuzului de alcool.Moscova înregistrează de fapt efectele sancțiunilor economice impuse de Uniunea Europeană dar și ale invaziei din ucraina. În doar un an, exporturile de alcool au scăzut cu 42 la sută. Dacă în 2014, rușii vândeau vodcă în valoare de 187 milioane de dolari, anul trecut au încasat cu 75 de milioane de dolari mai puțin. Pe toate piețele externe exporturile au scăzut, dar, chiar și așa, vodca rusească rămâne la mare căutare pe piețele din Marea Britanie, Germania și Letonia.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.