Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UPDATE / Indonezia: Cel puţin 54 morţi după cutremurul din provincia Aceh - FOTO/VIDEO

indonezia

UPDATE: Cel puţin 25 de persoane au murit şi alte sute au fost rănite în urma unui puternic cutremur produs miercuri în provincia indoneziană Aceh, din extremitatea de nord a Insulei Sumatra, unde operaţiunile de salvare continuă, potrivit autorităţilor locale, citate de AFP.

Seismul cu magnitudinea de 6,4 a avut loc în zori, la o adâncime mică, în districtul Pidie Jaya, din vestul Indoneziei, la momentul în care locuitorii acestei regiuni predominant musulmane se pregăteau pentru rugăciunea de dimineaţă.

"Potrivit informaţiilor pe care le avem până în prezent, 54 de persoane au fost ucise şi alte sute rănite", a declarat pentru AFP directorul agenţiei locale pentru prevenirea dezastrelor, Puteh Manaf.

Nicio avertizare de tsunami nu a fost emisă în această regiune de la Oceanul Indian.

Citeşte şi: Accident aviatic, în Columbia, soldat cu 71 de morți: Directorul companiei, ARESTAT

Cel puţin 18 persoane şi-au pierdut viaţa după un puternic seism care a lovit miercuri dimineaţă provincia indoneziană Aceh, în extremitatea de nord a Insulei Sumatra, iar alte zeci se află sub dărâmături, a informat un responsabil local, citat de AFP. 

"Deocamdată, avem 18 persoane ucise, potrivit datelor furnizate de spitale. Unele dintre victime sunt copii", a declarat şeful adjunct al districtului Pidie Jaya, situat nu departe de epicentrul cutremurului cu magnitudinea revizuită 6,5.

Ştire iniţială:

Un cutremur cu magnitudinea 6,4 a lovit miercuri provincia Aceh din Indonezia, a anunţat Institutul american de geodezie USGS, citat de agenţiile internaţionale de presă, fără să se lanseze alertă de tsunami, releateaza agerpres

Seismul s-a produs miercuri la ora locală 05.03 (marţi, 22.03 GMT), la 10 kilometri nord de localitatea Reuleut din insula Sumatra (Indonezia), la o adâncime de 17,2 kilometri. 

Indonezia este situată sunt situate pe 'Cercul de foc al Pacificului', o zonă care concentrează aproximativ 85% din activitatea seismică şi vulcanică de pe Terra. 

În 2004, un violent cutremur submarin a ucis peste 170.000 de persoane în provincia Aceh şi alte zeci de mii în ţări riverane Oceanului Indian. Seismul a provocat în total moartea a 220.000 de persoane

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.