Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Indonezia şi Rusia au convenit să-şi aprofundeze cooperarea în combaterea grupării Statul Islamic

SBS
ISIS

Indonezia şi Rusia au convenit miercuri să-şi consolideze cooperarea în lupta împotriva ameninţării reprezentate de gruparea jihadistă Statul Islamic, a declarat ministrul de externe rus Serghei Lavrov, aflat într-o vizită la Jakarta, relatează DPA, potrivit Agerpres.

Statul Islamic rămâne o ameninţare în pofida pierderilor suferite de jihadişti în Siria şi Irak, a afirmat Lavrov la finalul convorbirilor cu omologul său indonezian, Retno Marsudi. 

"Membri ai grupării sunt răspândiţi peste tot în lume, inclusiv în zone apropiate de frontierele ruse şi de cele indoneziene. Am convenit ca serviciile noastre speciale să acorde o importanţă deosebită unei coordonări mai mari a eforturilor noastre comune în lupta împotriva acestui flagel", a adăugat şeful diplomaţiei ruse. 

"Vom intensifica cooperarea în acest domeniu atât pe cale bilaterală, câ şi pe baza platformei Rusia-ASEAN", a afirmat ministrul rus, referindu-se la Asociaţia Naţiunilor din Asia de Sud-Est. 

Potrivit agenţiilor ruse de presă, Lavrov a mai spus că au fost discutate probleme 'de interes reciproc în domeniul tehnico-militar'. Jakarta şi Moscova au semnat săptămâna trecută un protocol de acord care prevede achiziţionarea a 11 avioane de vânătoare ruseşti Suhoi în schimbul unor produse de primă necesitate. 

La rândul ei, Retno Marsudi a spus că Indonezia încearcă să-şi intensifice relaţiile cu Rusia şi intenţionează să încheie un acord de liber-schimb cu Uniunea Economică Euroasiatică (UEE), ce grupează Rusia, Belarus, Kazahstan, Kârgâzstan şi Armenia. 

În cadrul acestor discuţii a fost pus accentul pe "consolidarea cooperării în domeniile securităţii cibernetice şi a luptei împotriva terorismului", a subliniat şefa diplomaţiei indoneziene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.