Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INEDIT A apărut o nouă formă de dopaj - DOPAJUL MECANIC

nieuwsblad.be
bicicleta bike

Un "motor ascuns" a fost descoperit montat pe bicicleta belgiencei Femke Van den Driessche, acesta fiind primul caz de escrocherie mecanică în ciclism la nivel înalt, a declarat, duminică, preşedintele Uniunii Cicliste Internaţionale (UCI), cu ocazia Campionatelor Mondiale de ciclo-cros de la Heusden Zolder (Belgia), informează AFP, citată de Agerpres

"Noi credem clar că a existat o fraudă tehnologică, pentru că s-a depistat un motor ascuns", a declarat Brian Cookson într-o conferinţă de presă. Bicicleta suspectă a fost descoperită sâmbătă, în timp ce existau suspiciuni privind existenţa unor motoare electrice ascunse, până în acel moment nedovedite, agitând lumea sportului cu pedale de mai mulţi ani.

Citește și: Cum a fost fotografiat Rareș Bogdan alături de soția sa / FOTO

"Dopajul mecanic a devenito realitate", a afirmat Brian Cookson. "Ceea ce am descoperit este un semnal clar. De multe ori s-a râs atunci când s-a făcut referire la un dopaj mecanic, dar acum ştim că unii ciclişti utilizează astfel de procedee", a mai spus responsabilul britanic în cadrul unei conferinţe de presă. 

UCI a anunţat că a descoperit bicicleta la o concurentă înainte ca Federaţia belgiană să anunţe că este bicicleta belgiencei Femke Van den Driessche, iar o "fraudă tehnologică" a putut fi constatată. Concurenta, favorită în această cursă, a abandonat la jumătatea cursei din cauza unor probleme mecanice.

Citește și: Cel mai bun bucătar din lume s-a sinucis / VIDEO

Acest caz de dopaj mecanic la Campionatele Mondiale de ciclo-cros este o premieră în istoria ciclismului. Conform regulamentului, ciclistul se expune la o descalificare, o suspendare de cel puţin şase luni şi o amendă care se poate ridica la 200.000 de franci elveţieni.

Vezi și: Cine are șanse să câștige Capitala? Dar sectoarele? - ANALIZA lui Piedone

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.