Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INEDIT - Soluția șefului Comisiei SIE pentru fluidizarea traficului în localităţi

dailybusiness.ro
soferi

Preşedintele Comisiei parlamentare speciale pentru controlul activităţii SIE, deputatul PSD Mihai Weber, a depus la Senat o iniţiativă legislativă prin care vrea să modifice viteza maximă de circulaţie pe drumurile naţionale, în interiorul localităţilor, de la 50 de km/h la 60 de km/h, exceptând oraşele şi municipiile.

În expunerea de motive, deputatul susţine că „Scopul acestei reglementări vizează fluidizarea traficului şi reducerea timpilor de condus pentru şoferi”, informează Mediafax.

Miting de amploare la Madrid. Mii de oameni, un singur mesaj: 'Puigdemont la închisoare'

De asemenea, el precizează că această reglementare ar reduce „semnificativ” timpul de transport al mărfurilor, astfel că ar ajuta transportatorii şi investitorii.

„Pentru restul participanţilor la trafic, persoane fizice, reducerea timpilor petrecuţi la volan, va avea ca urmare reducerea oboselii şi, ca urmare, o probabilitate mai mică de producere a unor evenimente în trafic”, se arată în documentul citat.

Potrivit textului legislativ, „Limita maximă a vitezei de circulaţie pe drumurile naţionale şi europene, în interiorul localităţilor, va fi de 60 km/h, pentru toate categoriile de autovehicule. Pe anumite sectoare de drum din interiorul localităţilor, administratorul drumului poate stabili, pentru atovehiculele din categoria A şi B, o limită de viteză superioară, dar nu mai mult de 80 km/h”.

De la această prevedere ar urma să facă excepţie oraşele şi municipiile.

„Fac excepţie oraşele şi municipiile, unde limite de viteză mai mari de 50 de km/h se stabilesc numai cu avizul poliţiei rutiere”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.