Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ÎNFIORĂTOR Regina Elisabeta a II-a a făcut salutul nazist / VIDEO

regina elizabeta II

Palatul Buckingham s-a declarat "dezamăgit" vineri în legătură cu publicarea de către un ziar britanic a unor imagini în care viitoarea regină Elisabeta a II-a face salutul nazist la începutul anilor'30, pe când avea şase ani, după cum relatează AFP.

Ediţia duminicală a tabloidului The Sun publică o imagine a viitoarei regine, care ridică braţul drept în aer. Mama sa, Regina Mamă Elisabeta, face acelaşi lucru.

Potrivit The Sun, ele sunt aparent încurajate să facă aceasta de către unchiul reginei, viitorul rege Edward VIII, care, după ce a abdicat în 1936, a mers să se întâlnească cu Hitler.

Imaginile publicate de tabloidul britanic sunt extrase dintr-un filmuleţ video de aproximativ 20 de secunde realizat de un amator, între 1933 sau 1934 la reşedinţa de vară a familiei regale, castelul scoţian Balmoral. Aceste imagini video nu au mai fost făcute publice până acum.

Un purtător de cuvânt al Palatului Buckingham a declarat într-un comunicat:"Este dezamăgitor că un film făcut în urmă cu 80 de ani şi provenind, se pare, din arhivele personale ale familiei regale a fost obţinut şi exploatat în acest mod".

content-imagecontent-imagecontent-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.