Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ÎNFIORĂTOR: Statul Islamic a executat 38 de copii cu sindromul Down (presă)

copii sindromul down

Insurgenţi ai grupării jihadiste Daesh (acronimul arab al Statului Islamic /SI/) ar fi început să execute copii cu diferite dizabilităţi. Astfel, 38 de nou-născuţi cu sindromul Down ar fi fost executaţi la Mosul, oraş din nordul Irakului, aflat sub controlul grupării jihadiste, după cum scrie un blogger local pe pagina sa de Facebook, dar această informaţie nu a putut fi confirmată din alte surse, relatează luni portalul rus newsru.com, citat de Agerpres.

Execuţiile au avut loc, potrivit acestuia, după ce a fost lansată o fatwa verbală în acest sens, care permite 'exterminarea nou-născuţilor cu sindromul Down şi copiilor cu dizabilităţi fizice'. Autorul respectivei fatwa este un aşa-zis 'judecător' al grupării Statul Islamic, care ar fi originar din Arabia Saudită. 

Cei mai mulţi dintre aceşti copii provin din relaţii ale combatanţilor străini ai Statului Islamic cu femei din Irak, Siria şi Asia. Pruncii aveau între o săptămână şi trei luni şi au fost ucişi prin injecţie letală sau strangulare, scrie bloggerul irakian, fondator al site-ului Mosul Eye, care a fost criticat pe forumuri pentru că nu a prezentat şi probe pentru un plus de veridicitate. 

Pe site-ul Mosul Eye se menţionează că acesta a fost creat pentru a informa lumea 'despre ceea ce se petrece la Mosul în fiecare clipă', iar fondatorul său este un istoric din acest oraş, relevă portalul menţionat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.