Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Înfrângere DURĂ pentru Donald Trump: Ce lovitură i-au dat senatorii

trump maini

Senatul Statelor Unite a respins miercuri o rezoluţie de revocare a unei limitări a emisiilor de gaz metan stabilite în mandatul preşedintelui Barack Obama, informează Reuters.

Doar 49 de senatori au votat pentru rezoluţie, iar pentru aprobare ar fi fost necesare 51 de voturi, pentru care liderii republicani au făcut eforturi de câteva săptămâni. Reuters observă că a fost o înfrângere pentru preşedintele Donald Trump, care a promis să elimine, în interesul forajelor petroliere, reglementările de mediu pe care le consideră excesive.

Citește și: ULTIMĂ ORĂ Românii au fost INTERZIȘI într-o importantă țară europeană: Nu mai avem voie să muncim

Pentru industria petrolului şi gazelor, abrogarea regulii impuse de Biroul de Management al Teritoriului (BLM) a fost una din principalele priorităţi, arată agenţia citată. Firmele din domeniu consideră că reglementarea nu era necesară, că adaugă costuri de zeci de mii de dolari pentru fiecare sondă şi că pune piedici producţiei. Rezoluţia ar fi revocat limitele impuse pentru emisiile de metan şi totodată ar fi interzis adoptarea unor alte măsuri similare.

Unii dintre senatorii republicani nu au fost însă de acord, iar potrivit Reuters unul din motive ar fi fost dificultăţile create pentru reglementarea în viitor a poluării cu metan, anunță Agerpres.

Fostul preşedinte Obama a finalizat norma BLM în ultimele sale săptămâni la Casa Albă, actualizând astfel prevederi vechi de trei decenii privind scurgerile de gaze naturale de la exploatările de petrol şi gaze. Aceste scurgeri sunt eliminate în atmosferă ca atare sau aprinse, iar potrivit estimărilor organizaţie ecologiste Western Values Project, anularea regulilor BLM ar fi adus bugetului federal pierderi de 800 de milioane de dolari în următorii zece ani, din cauza neîncasării taxelor aferente.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.