Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ÎNFRÂNGERE dureroasă pentru Trump. Justiţia americană SUSPENDĂ un decret controversat

SUA, anti-imigraţie

Justiţia americană a confirmat joi în apel suspendarea decretului anti-imigraţie al preşedintelui Donald Trump, spunând că este discriminatoriu, cazul urmând să fie tranşat la Curtea Supremă, relatează AFP şi Reuters, potrivit agerpres.

"Am câştigat", a scris pe Twitter Omar Jadwat, avocat al unor asociaţii care susţin că Trump i-a vizat în mod explicit pe musulmani în decretul său privind şase ţări majoritar musulmane, încălcând astfel Constituţia.

Patru bărbaţi, INCULPAŢI la Londra pentru COMPLOT terorist

Guvernul va merge cu acest caz la Curtea Supremă, a reacţionat într-un comunicat ministrul american al Justiţiei, Jeff Sessions, spunând că decizia instanţei "subminează eforturile preşedintelui de întărire a securităţii naţionale a ţării".

Atât de controversata măsură a lui Trump prevede închiderea temporară a frontierelor SUA pentru refugiaţii din întreaga lume şi pentru cetăţenii din şase ţări majoritar musulmane. Decretul ar putea avea drept consecinţă separarea unor familii pe termen lung.

"Congresul a acordat preşedintelui puterea să interzică intrarea unor străini, însă această putere nu este absolută", a scris în textul deciziei judecătorul Roger Gregory, preşedintele Curţii de Apel din Richmond.

Această putere "nu poate fi necontrolată când, precum în acest caz, preşedintele a recurs la ea printr-un decret care produce daune iremediabile pentru persoane în întreaga ţară", se mai arată în decizie.

Trump anunță BOICOTUL secolului: 'Germanii sunt foarte RĂI'

Faimosul decret a avut două versiuni, care au fost blocate de instanţe în februarie şi martie. Cele două decizii de suspendare au fost denunţate de Donald Trump ca fiind simptomatice pentru o 'justiţie politizată'.

Constituţia SUA interzice discriminarea religioasă şi, în opinia celor care se opun decretului, animozitatea lui Trump faţă de islam este evidentă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.