Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Înfrângere ISTORICĂ pentru partidul conservator al premierului

Shinzo Abe

Partidul conservator al premierului japonez Shinzo Abe a suferit duminică o înfrângere istorică la alegerile locale din Tokyo, transmite AFP, conform agerpres.ro. Potrivit agenţiei, presa niponă apreciază în unanimitate că guvernul va avea de suferit în urma rezultatului electoral. 

Partidul de centru Komeiko, partener al PLD la nivel naţional, s-a aliat pentru alegerile locale cu "Mai întâi kokumin" (denumirea japoneză a locuitorilor capitalei) formaţiunea nou înfiinţată de guvernatoarea capitalei, Yuriko Koike, în vârstă de 64 de ani, aleasă în iulie 2016. Cu cele 23 de locuri în consiliu câştigate de Komeiko, coaliţia are o majoritate absolută de 79 de consilieri locali din 127.

Mesaj TRANȘANT pentru Dodon: Tiraspolul știe cum se poate rezolva CONFLICTUL Din Transnistria


Partidul Liberal Democrat (PLD) al lui Abe, care nu a avut niciodată mai puţin de 38 de locuri în consiliul municipal al din Tokyo, a obţinut acum doar 23 de mandate, nici jumătate din cele 57 câştigate la precedentele alegeri. Duminică seara, premierul se afla împreună cu ministrul său de finanţe, Taro Aso, într-un restaurant franţuzesc din metropolă. La ieşire, el a refuzat să facă orice comentariu în faţa ziariştilor care îl aşteptau. 

Potrivit AFP, Shinzo Abe, în vârstă de 62 de ani, a organizat totul, inclusiv revizuirea statutului PLD, pentru a rămâne la guvernare până în 2021. Poziţia sa a fost însă slăbită de mai multe scandaluri în care a fost implicat direct sau prin persoane apropiate, de adoptarea unor legi controversate şi de derapaje ale miniştrilor din subordinea sa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.