Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ÎNFRÂNGERE pentru Statul Islamic: Ultimul bastion a cedat în fața rebelilor sirieni

Trei grupuri rebele siriene pro-turce au anunţat joi că au cucerit oraşul Al-Bab, ultimul bastion al grupării jihadiste Statul Islamic (SI) din provincia Alep din nordul Siriei, relatează AFP.

Agenţia de presă turcă Anadolu a relatat la rândul său că rebelii "sprijiniţi de forţele armate turce au preluat controlul asupra centrului oraşului Al-Bab".

Citește și: Kim Kardashian de Rusia a fost umilită de hackeri: Ce au publicat aceștia / FOTO + VIDEO

Totodată, Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) a informat că rebelii au cucerit aproape jumătate din cartierele oraşului, dar că luptători ai SI încă se mai află acolo.

"Anunţăm eliberarea totală a oraşului Al-Bab şi vom trece la deminarea cartierelor rezidenţiale", a declarat Ahmad Othman, şeful Sultanului Murad, unul dintre cele trei grupuri rebele care susţin că au cucerit oraşul sirian.

Citește și: Tudor Gheorghe, alături de doi foști miniștri: Nu am făcut compromisuri pentru nunți

"Ieri (miercuri), am cucerit centrul oraşului care servea drept cartier general pentru SI. Jihadiştii au fost învinşi, iar în această dimineaţă, în jurul orei 06:00 (04:00 GMT), am încheiat operaţiunea", a afirmat la rândul său Saif Abu Bakr, şeful grupării Al-Hamza.

Oraşul Al-Bab, ultimul bastion al Statului Islamic din provincia Alep, este din decembrie ţinta unei ofensive comune a forţelor turce şi grupurilor rebele siriene.

Citește și: Beyonce a fost vedeta la NBA All-Star Game: Ce a făcut artista

Oraşul Al-Bab, un bastion al grupării Stat Islamic (SI) în nordul Siriei, este "aproape în întregime" sub controlul rebelilor sirieni sprijiniţi de Ankara, a anunţat joi ministrul turc al apărării, Fikri Isik, citat de AFP.

"Oraşul Al-Bab este acum aproape în întregime sub control", a declarat Isik, citat de agenţia de presă proguvernamentală Anadolu, la câteva ore după ce grupuri de rebeli au afirmat că oraşul a fost cucerit.

Citește și: Escrocherie pe Facebook: Cum ți se fură totul

Forţele Ankarei "au intrat în centrul oraşului", a adăugat ministrul turc al apărării.

Al-Bab, ultimul bastion încă în mâinile SI în provincia Alep, este din decembrie ţinta unei ofensive comune a forţelor turce şi grupurilor de rebeli sirieni.

Citește și: Drake face scandal cu premiile Grammy: Ce acuzații le aduce organizatorilor / VIDEO

Trei grupuri de rebeli sirieni au declarat joi pentru France Presse că oraşul a fost cucerit de la SI.

Turcia a lansat la sfârşitul lunii august o operaţiune militară de susţinere a rebelilor din nordul Siriei pentru alungarea jihadiştilor SI. Operaţiunea vizează de asemenea miliţiile kurde aliate ale Washingtonului contra jihadiştilor, dar considerate de Ankara ca "teroriste".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.