Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Înfrângere simbolică pentru Obama în ultimul an de mandat

obama

Congresul american a adoptat miercuri o lege prin care abrogă marea reformă a sistemului de sănătate, emblematică pentru primul mandat al preşedintelui Barack Obama, care însă se va opune prin veto acestei măsuri simbolice pentru majoritatea republicană, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Camera Reprezentanţilor a adoptat măsura cu 240 de voturi favorabile şi 181 împotrivă, toţi democraţii - cu excepţia unuia - votând 'Nu'. Senatul adoptase deja aceeaşi măsură în decembrie. 

Casa Albă a anunţat laconic primirea acestei noi încercări a republicanilor de a anula legea supranumită 'Obamacare', tentativă inutilă pentru că Barack Obama i se va opune prin veto, iar republicanii nu dispun de majoritatea calificată de două treimi pentru a-l depăşi. 

Pentru republicani, acest vot este o problemă de simbol. Este pentru prima oară când reuşesc, datorită unei proceduri bugetare - aşa-zisă de 'reconciliere' şi utilizabilă o dată pe an - să obţină adoptarea legii abrogării şi să o prezinte preşedintelui SUA. 

În plină campanie electorală, scopul ei este de a demonstra bazei republicane hotărârea partidului de a rezista preşedintelui Obama, deşi legea a fost adoptată în urmă cu aproape şase ani. 

'Pentru prima oară în ultimii cinci ani, am trimis în fine biroului preşedintelui o lege care taie creditele pentru Obamacare', a declarat Paul Ryan, preşedintele Camerei. 

'Ştim că preşedintele vrea să-şi umple anul cu distracţii. Noi nu-i vom face viaţa uşoară. Trebuie să facem din acest an un an de idei' ', a adăugat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.