Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Înfrângeri TERIBILE pentru Statul Islamic: Teroriștii au suferit pierderi uriașe

statul islamic

Forţe loiale guvernului libian susţinut de ONU i-au alungat pe combatanţii Stat Islamic (SI) din trei oraşe din apropierea localităţii Misrata din vestul ţării, reuşind să recucerească poziţii ocupate de gruparea jihadistă, relatează Reuters, citând informaţii publicate joi de agenţia naţională de ştiri libiană.

Forţele în cauză au preluat controlul asupra oraşelor Abugrein, Al-Washka şi Wadi Zamzam, pe care forţele Stat Islamic le-au cucerit în această lună după o serie de atacuri sinucigaşe coordonate, informează LANA, citând surse militare proguvernamentale.

Citește și: Acesta e cel mai tare imn al unui partid politic din România / VIDEO

Progresele realizate împotriva Stat Islamic au loc după un atac masiv lansat în această săptămână de trupele proguvernamentale şi miliţiile aliate, susţinute de aviaţie.

Forţele guvernamentale au luptat cu combatanţii în apropierea punctului de control al-Khamees, localizat la circa 50 km vest de Sirte, unul dintre fiefurile Stat Islamic din Libia, a afirmat un oficial local.

Citește și: Sora lui Jean de la Craiova, legături cu Dorin Cocoș: Ce a spus fostul soț al Elenei Udrea la DNA

Ofensiva surpriză i-a făcut pe militanţi să plece din cele trei oraşe, a declarat Mohammed al-Jali, oficial local din Abugrein, pentru site-ul independent al-Wasat. În urma lor au lăsat zeci de cadavre ale combatanţilor ucişi, a adăugat el.

Cel puţin şase luptători proguvernamentali, printre care şi un colonel, au fost ucişi în luptele de marţi, potrivit informaţiilor citate.

Citește și: Acestea sunt profețiile bibilice care prevestesc islamul

Libia se află în haos de la revolta din 2011, în urma căreia fostul dictator Moamer Gaddafi a fost înlăturat de la putere. Stat Islamic a profitat de haosul creat pentru a se implanta în ţara bogată în resurse de petrol.

De la mijlocul lui 2014, Libia este divizată între două administraţii - una cu sediul la Tobruk şi alta în capitala Tripoli - fiecare sprijinită de forţe militare.

Citește și: De la 1 iulie, pungile de plastic vor fi interzise: Cu ce vor fi înlocuite

Un guvern naţional de uniune sprijinit de ONU a ajuns la Tripoli în martie, comunitatea internaţională punându-şi în el speranţele pentru asigurarea stabilităţii şi stoparea expansiunii în ţară a Stat Islamic, scrie agerpres.ro.

Totuşi, guvernul de uniune naţională condus de Fayez Sarraj nu a obţinut încă votul de încredere al parlamentului ales cu sediul la Tobruk, notează DPA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.