Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Îngheţata, știi ce conține?

inghetata

În cadrul unui studiu realizat de InfoCons, Asociație pentru Protecția Consumatorului, au fost analizate 25 de produse tip îngheţată, pe baza informațiilor de pe etichetă, provenind de la 6 producători / furnizori / distribuitori.

Ca urmare a realizării acestui studiu a reieșit faptul că, în ceea ce privește numărul de E-uri, acesta variază între 3 și 16 E-uri.

Comparativ cu studiul anterior pe aceeași categorie de produse, putem sesiza existența produselor alimentare cu 3 E-uri, în procent de 12%, dar și produsul cu cele mai multe e-uri având în compoziție 16 E-uri.

Alegeri SUA: Hillary Clinton îl devansează pe Donald Trump / Sondaj

12 % din produsele analizate au în conţinut 3 E-uri;

16 % din produsele analizate au în conţinut 4 E-uri;

28 % din produsele analizate au în conţinut 5 E-uri;

20 % din produsele analizate au în conţinut 6 E-uri;

12 % din produsele analizate au în conţinut 7 E-uri;

4 % din produsele analizate au în conţinut 9 E-uri;

4 % din produsele analizate au în conţinut 10 E-uri;

4 % din produsele analizate au in continut 16 E-uri.

88% dintre produsele ce fac prezentul studiu au specificat pe etichetă tipurile de alergeni ce se pot găsi în produs, acestea fiind: arahide, alte fructe cu coajă lemnoasă, nuci, ou, lactoză, lapte sau gluten.

Studiul face parte dintr-un proiect de monitorizare a produselor și serviciilor comercializate pe piața românească, derulat de InfoCons în cadrul consorțiului I.C.R.T. - International Consumer Research & Testing pentru produse și servicii la standarde europene, pentru ca alegerea cetățeanului consumator să fie facută în cunoștință de cauză. Studiul a fost realizat în perioada 20 Iunie – 25 Iunie 2016, pe baza informațiilor ce se regăsesc pe etichetele produselor tip îngheţată existente pe piața românească

Toate produsele ce fac prezentul studiu au menționat pe etichetă cantitatea, aceasta fiind specificată în grame. Gramajul este menționat în proporţie de 100% din produsele analizate, cu valori cuprinse între 33 - 570 g/produs, volumul recipientului cuprinde valori între 60 – 1250 ml/produs.

Valorile nutritionale sunt menționate pe etichetă în cazul a 100% din produsele analizate: valoare energetica este cuprinsă între 85 – 355 kcal/100g, iar glucidele au o valoare cuprinsă între 21 – 40.7 g/100g.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.