Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INS: Românii, mari amatori de BERE. Consumul, în creştere cu 5% faţă de anul trecut

bere draft

Românii par a fi printre cei mai mari consumatori de bere. Cel puţin asta se arată în cea mai recentă statistică a INS. Potrivit datelor colectate, un român a consumat, în medie, 30,156 litri de băuturi alcoolice, anul trecut, în creştere cu 5% faţă de anul precedent. Cea mai mare cantitate fiind reprezentată de bere, cu peste 16,584 litri, se arată într-o publicaţie a Institutului Naţional de Statistică.

Citeşte şi: INCREDIBIL: Pe ce a ARUNCAT statul român 82 de milioane euro

De asemenea, anul trecut o persoană a consumat lunar, în medie, 0,893 litri de vin şi 0,21 litri de ţuică şi rachiuri naturale.

Din punctul de vedere al cheltuielilor pe băuturi bahice, un român cumpărat, în medie, 18,684 litri. “Media lunară arată că un român a cumpărat 1,557 litri de băuturi alcoolice, din care 1,251 litri de bere, 0,246 litri de vin şi 0,042 litri de ţuică şi rachiuri natural”, informează INS, citat de Agerpres.

Totodată, din punctul de vedere al banilor cheltuiţi pe băutură, într-un an românul scoate din buzunar 97,2 lei. Cea mai mare cantitate de băuturi alcolice este cumpărată în mediul urban, respectiv, 1,639 litri lunar, în medie, în timp ce, în rural, un român achiziţionează 1,461 litri.

Citeşte şi: Celebră prezentatoare tv, mărturii CUTREMURĂTOARE: A fost bătută de soţ, iar copilul i-a fost la un pas de moarte .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.