Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INSOLIT USR ar intra la guvernare. Ce condiții pune Uniunea

sigla partidului
USR sigla

Uniunea Salvați România (USR) și-a anunțat intențiile pentru consultările dintre președintele Klaus Iohannis și partidele parlamentare care încep luni, 26 iunie, în vederea desemnării unui premier. Purtătoruld e cuvânt al partidului a făcut declarații cel puțin interesante după votul la moțiunea de cenzură care a condus la căderea Guvernului Grindeanu.

DEFINITIV: CCR obligă Parlamentul să introducă prag la abuzul în serviciu/ MOTIVARE

USR ia în calcul susținerea unui premier "profesionist, credibil", care ar putea veni "fie din spectrul Opoziției, fie din societatea nepolitică" și care să adune un guvern în care Uniunea să ocupe fotoliul Justiției, a declarat Dan Barna, purtătorul de cuvânt al USR, după o ședință de partid.

Declarații Dan Barna, purtătorul de cuvânt al USR:

-Nu vom participa în nicio structură alături de PSD, în niciuna dintre variantele agreate de PSD, dar luăm în calcul o susținere în cazul în care președintele va propune un premier profesionist, credibil. Soluția pe care o vedem până la eventuale alegeri anticipate este o propunere de premier credibil care să poată, la rândul său, să asigure o echipă de miniștri profesioniști și cu bună prestanță în societate.

-pentru USR miza este menținerea luptei anticorupție și stabilitatea Justiției, fapt pentru care, în cadrul acestor discuții, în măsura în care se va ajunge la o structură guvernamentală, USR ar dori să-și asigure această garanție prin Ministerul Justiției. Vom solicita Ministerul Justiției într-o structură alternativă uneia propusă de PSD.

-o altă cerință este o reformă electorală semnificativă și alegerea primarilor în două tururi pentru că s-a ajuns la o pervertire a noțiunii de alegeri pe care am văzut-o la ultimele alegeri locale.

-premierul poate să fie fie din spectrul Opoziției, fie din societatea nepolitică

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.