Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Inspecția Judiciară, cerere pentru ministrul Tudorel Toader: 'Menținerea lor e condiția sine qua non pentru realizarea eficientă a misiunii'

stiripesurse.ro
Inspectia Judiciara

Premierul Mihai Tudose a declarat că ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, va prezenta până la 1 septembrie pachetul de legi privind justiţia, subliniind că acesta are o "misiune foarte, foarte grea".

Inspecția Judiciară îi cere ministrului să aibă grijă atunci când realizează modificările și să aibă în vedere să mențină independența și imparțialitatea inspectorilor judiciari.

Citește și: SURPRIZĂ! Cu ce sumă l-a ajutat Alina Binder pe viitorul său soț, nepotul Regelui Mihai

”Independența operațională  a Inspecției Judiciare, precum și independența și imparțialitatea inspectorilor judiciari sunt principii fundamentale consacrate prin Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii care cuprinde, în plus, garanții pentru aplicarea acestora.

Fără să se definească o autonomie deplină, aceste principii și garanțiile care le acompaniază, asigură eliminarea oricărei forme de comandă din procesul soluționării lucrărilor de inspecție judiciară. Ca atare, menținerea lor este condiția sine qua non pentru realizarea eficientă a misiunii Inspecție Judiciare.

Citește și: Dan Diaconescu lovit în plin! Cum a pierdut o sumă importantă de care avea nevoie ca de apă

În acest context, Inspecția Judiciară așteaptă cu interes proiectul de modificare a legilor justiției care, cel mai probabil, va include schimbări de esență și pentru instituția noastră.”, precizează Inspecția Judiciară.

Premierul a confirmat că se are în vedere o modificare de lege privind răspunderea magistraţilor, întrebat dacă va fi adoptată o lege a răspunderii magistraţilor şi dacă procurorii vor fi scoşi din categoria magistraţilor şi asimilaţi cu avocatul statului. "La prima întrebare: da, la a doua mai aveţi un pic de răbdare", a afirmat prim-ministrul.

Citește și: Plecare BOMBĂ de la Digi 24! Demisia care a surprins pe toată lumea .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.