Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Instabilitate totală în Brazilia: Ce spune Dilma Rousseff după ce a început procedura de demitere

indianexpress.com
dilma rousseff scandal
Preşedinta Braziliei, Dilma Rousseff, s-a declarat joi "foarte tristă" pentru că este victima unei "nedreptăţi" în procedura de demitere cu care se confruntă şi al cărei rezultat ar putea să o îndepărteze de la putere înainte de Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro din luna august, scrie AFP.

Dacă va fi împiedicată să participe la ceremonia de deschidere a primelor Jocuri Olimpice din America de Sud, Dilma Rousseff a afirmat că va fi "foarte tristă, pentru că este corect să spunem că am depus eforturi mari pentru organizarea acestor Jocuri", a declarat ea pentru canalul american de televiziune CNN. 

"Dar sunt foarte tristă, şi chiar mai mult, din alt motiv: fiindcă cel mai rău lucru pentru o fiinţă umană este să fie victima unei nedreptăţi. Iar eu sunt victima actualei proceduri de demitere", a adăugat ea, conform Agerpres.  

Postul de televiziune a difuzat câteva fragmente din interviul realizat la Brasilia şi a cărui versiune integrală urma să fie prezentată în cursul zilei. 

Senatul Braziliei trebuie să decidă, în a doua săptămână a lunii mai, dacă o va îndepărta de la putere pe Dilma Rousseff cu deschiderea procesului pentru că a cosmetizat în mod intenţionat conturile publice. Sondajele efectuate de presa braziliană arată unanim că opoziţia va dispune de această majoritate. 

"Voi lupta pentru a supravieţui", a mai spus ea. "Nu voi lupta doar pentru mandatul meu, dar şi pentru că apăr procesul democratic care guvernează viaţa politică a Braziliei", a continuat Dilma Rousseff. 

Dacă Senatul votează cu majoritate simplă continuarea procedurii de demitere, aprobată cu o largă majoritate de Camera Deputaţilor pe 17 aprilie, ea va fi nevoită să părăsească postul în aşteptarea votului final al senatorilor la finalul procesului. O majoritate de două treimi va fi necesară pentru a pronunţa demiterea definitivă. 

Odată îndepărtată de la putere, Dilma Rousseff va fi înlocuită de vicepreşedintele ţării, Michel Temer, care i-a devenit adversar şi acţionează deja pentru formarea unui nou guvern. Ea îl acuză că a trădat-o şi a conspirat pentru a o demite, într-o bătălie pentru putere care divizează ţara lovită de recesiunea economică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.