Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Instanță din România OBLIGĂ statul să plătească pentru condițiile din penitenciare

penitenciar inchisoare

Situația din penintenciare este una care se agravează pe zi ce trece, iar România nu mai este condamnată doar la CEDO pentru că nu oferă condițiile necesare deținuților. Tribunalul Cluj a obligat IPJ- Cluj, IGPR și MAI la plata unor daune pentru condițiile în care reclamantul a fost ținut în perioada arestului preventiv.

Citește și: DNA, atacată din Statele Unite şi pârâtă la CCR: 'Vrea atribuţiile procuraturii comuniste'

Citește și: Victor Ponta, ironie pentru omul din PSD cu cele mai frecvente apariții la TV: 'Poate nu mai știe'

Citește și: EXCLUSIV - Demisia lui Victor Ponta din PSD/ DOCUMENT

"In concret, se mai arata in comunicat, la data de 02 februarie 2017, Tribunalul Cluj - sectia civila a respins apelurile declarate de IPJ-Cluj, IGPR si MAI impotriva Sentintei civile nr. 4756/2016 prin care institutiile mai sus mentionate au fost obligate, in solidar, la plata sumei de 22.500 lei (contravaloarea a aproximativ 5.000 euro) cu titlu de daune morale, retinand nerespectarea de catre institutiile chemate in judecata a normelor minime obligatorii privind conditiile de cazare a persoanelor private de libertate prevazute in Legea nr. 254/2013 privind executarea pedepselor privative de libertate si ale Ordinului M.J. nr. 433/C/2010 prin care au fost aprobate normele minime obligatorii privind conditiile de cazare a persoanelor private de libertate.

Cauza este deosebit de elocventa in conditiile actuale, date fiind premisele unei hotariri pilot a Curtii Europene a Drepturilor Omului impotriva Romaniei.

Profund criticabila a fost atitudinea institutiilor statului, respectiv paratii, care s-au opus cu vehementa admiterii actiunii reclamantului. Aceasta pozitie este diametral opusa fata de cea pe care Guvernul Rominiei - agentul guvernamental o adopta in cadrul procedurilor in fata CEDO, unde acelasi Stat Romin accepta incalcarea art. 3 din Conventie si intelege sa solutioneze cererile, predominant, in procedura amiabila”, se arată într-un comunicat transmis de Cabinet Individual de Avocat Almas Sonia informează juri.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.