Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Întâlnire de GRADUL ZERO la Paris: Vladimir Putin și Barack Obama s-au confruntat jumătate de oră

obama

Preşedintele rus Vladimir Putin şi omologul său american Barack Obama au discutat luni timp de aproape o jumătate de oră în marja Conferinţei internaţionale privind schimbările climatice (COP21), care s-a deschis oficial la Paris, transmite AFP, citând un comunicat al Kremlinului.

'Întâlnirea s-a desfăşurat cu uşile închise', a mai indicat preşedinţia rusă. Conform purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de Interfax, cei doi preşedinţi 's-au exprimat în favoarea unui început de reglementare politică' în Siria.

Citește și: Ambasada SUA: Urmează un atac în următoarele 48 de ore! Ce capitală e vizată

Potrivit unui oficial al Casei Albe, citat de Reuters sub rezerva anonimatului, discuţia s-a referit la criza din Siria şi la situaţia din Ucraina.

Preşedintele Barack Obama a subliniat importanţa ca atacurile aeriene să vizeze ţinte ale Statului Islamic şi nu grupări rebele care se opun preşedintelui sirian Bashar al-Assad.

'Cei doi preşedinţi au discutat despre imperativul de a înregistra progrese în privinţa procesului de la Viena pentru a se ajunge la o încetare a focului şi la o soluţionare paşnică a războiului civil din Siria', a indicat oficialul american.

Citeşte şi: Războiul diplomatic dintre Turcia şi Rusia continuă: 'Nu ne cerem scuze'

Potrivit acestuia, preşedintele Obama a declarat, în cursul întâlnirii, că plecarea de la putere a lui Assad este o parte a acestei tranziţii, ambii lideri afirmând că ministerele lor de externe vor continua să lucreze la procesul diplomatic în favoarea unei soluţii pentru Siria.

Pe de altă parte, Barack Obama şi-a exprimat regretul faţă de moartea unui pilot rus al cărui avion a fost doborât recent de aviaţia turcă, la graniţa cu Siria, şi a încurajat o dezescaladare a tensiunilor dintre Rusia şi Turcia, a menţionat aceeaşi sursă.

Pe parcursul discuţiei, preşedintele american a subliniat de asemenea necesitatea unei soluţii diplomatice la criza din Ucraina, precizând că sancţiunile impuse Rusiei vor putea fi eliminate atunci când Moscova îşi va onora angajamentele asumate prin acordul de la Minsk, scrie agerpres.ro

Citeşte şi: Un PSD-ist lansează o ipoteză şocantă în cazul incendiului din Colectiv: 'Mână criminală'

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.