Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Întâlnire între Iohannis şi premierul Bavariei: Ce a spus preşedintele despre migranţi / VIDEO

iohannis bavaria

Preşedintele României, Klaus Iohannis a participat la o întâlnire cu Prim-ministrul landului bavarez, Horst Seehofer. Totul s-a întâmplat înaintea Conferinței de Securitate de la Munchen (MSC 2016). Iohannis a vorbit cu premierul Bavariei despre probleme economice, politice, despre investitorii bavarezi care ar putea veni în România, dar şi despre problemele migraţiei.

Citeşte şi: IMAGINI ȘOCANTE Momentul în care un judecător ISIS îi taie mâna unui hoț

"Am venit la această întâlnire pentru a discuta despre probleme bilaterale, dar şi despre probleme europene. Exprim condoleanţele mele şi ale poporului român pentru victimele tragicului accident de tren petrecut acum câteva zile. Înţelegem foarte bine durerea produsă de acest eveniment. Am discutat chestiuni importante despre relaţia noastră. Am atins probleme de colaborare economică, dar şi politică. Vrem să revigorăm comisia româno- bavareză. Vrem să încurajăm firme din Bavaria să vină în România. Am discutat probleme legate de Uniunea Europeană şi NATO, dar şi despre criza migraţiei care loveşte Bavaria mult mai mult decât România. Dorim să fim solidari şi să fim parte din soluţie. Este foarte importantă consolidarea graniţelor Uniunii Europene. România vrea să joace un rol important în flancul estic al NATO. Fiindcă mă găsesc aici, la Munchen, pentru a participa la Conferinţa de securitate, am prezentat abordarea noastră pe care o voi relua şi în cadrul alocuţiunii pe care o voi avea la Conferinţa de securitate, şi anume importanţa flancului estic pentru NATO - flancul estic unde România joacă un rol important şi doreşte să joace un rol important în securizarea zonei. De asemenea, am atras atenţia asupra importanţei Mării Negre şi a regiunii Mării Negre, care nu este importantă doar pentru noi, şi trebuie să fie importantă pentru întreaga regiune şi pentru NATO, trebuie să constituie o zonă de importanţă strategică", a mai spus Iohannis.

Vezi şi: Un primar, condamnat la ani grei de puşcărie: Decizia e definitivă

El a precizat că un punct foarte important pe agenda discuţiilor l-a reprezentat comunitatea românească din Bavaria. "Avem o comunitate foarte numeroasă, români care au dorit să trăiască în Bavaria, dar şi etnici germani foarte mulţi care provin din România şi-au ales să trăiască în Bavaria. Toţi cei care au decis să vină în Bavaria şi să păstreze legăturile cu ţara constituie un pod deosebit de important între România şi Bavaria şi este interesul nostru să sprijinim aceste comunităţi", a afirmat Iohannis.

La rândul său, premierul bavarez l-a felicitat pe preşedintele Iohannis pentru "succesele remarcabile înregistrate în România, care au fost lăudate şi de Comisia Europeană". "Am convenit să revitalizăm colaborarea foarte bună între Bavaria şi România şi dorim să facem acest lucru reîncepând activitatea în cadrul Comisiei guvernamentale mixte. (...) Dl preşedinte m-a invitat în România într-o vizită şi voi onora invitaţia", a spus Horst Seehofer.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.