Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Întâlnire între şefii CNMR şi cei ai Curţii de Conturi pentru un important plan de măsuri

aid-romania.org
CNMR

O delegație condusă de președintele Curții de Conturi, Mihai Busuioc din care au mai făcut parte vicepreședintele Curții de Conturi, Cosmin Nicula, președintele Autorității de Audit Lucian Dan Vlădescu, vicepreședintele Autorității de Audit Ilie Sârbu și o delegație condusă de președintele CNMR Alexandru Cumpănașu din care au mai făcut parte vicepreședinți din sectoare precum: agricultură, securitate națională, administrație publică locală, etc.

În urma întâlnirii și a discuțiilor purtate, au fost stabilite un plan de măsuri comun după cum urmează:

1. Organizarea de consultări trimestriale între reprezentanții CNMR și ai Curții de Conturi cu privire la proiectul de lege ce vizează îmbunătățirea actualei legi a Curții de Conturi a României

2. Implementarea controlului de calitate în realizarea auditului ca măsură importantă pentru responsabilizarea auditorilor.

3. Realizarea unui plan de sesiuni de informare a beneficiarilor de către Curtea de Conturi a României cu privire la cazuri și situații concrete ce s-au finalizat.

4. Implementarea unui sistem informatic integrat la nivelul Curții de Conturi prin care să se asigure o transparență sporită activităților auditorilor în raport cu beneficiarii.

5. Analizarea împreună cu reprezentanții Autorității de Audit a posibilității participării beneficiarilor la sesiunile de conciliere dintre Autoritatea de Audit și AM-urile ce administrează fondurile europene ținând cont de faptul că rapoartele Autorității de Audit vizează în mod direct activitatea beneficiarilor.

La final, atât președintele Curții de Conturi, domnul Mihai Busuioc cât și ceilalți reprezentanți ai conducerii acesteia, au agreat cu conducerea CNMR că este necesară o schimbare de atitudine, comportament și abordare a unora dintre angajații Curții de Conturi în raport cu beneficiarii dar și a beneficiarilor în raport cu instituția Curții de Conturi.

CNMR rămâne un partener solid al Curții de Conturi a României (inclusiv al Autorității de Audit) pentru simplificarea procedurilor și cadrului legislativ în raport cu beneficiarii dar și pentru o cheltuire eficientă și corectă a banilor publici.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.