Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ÎNTÂLNIRE ISTORICĂ: Microsoft, în fața ONU pentru a vorbi despre 'terorismul informatic'

microsoft

Conducerea companiei Microsoft a acceptat o invitaţie din partea Consiliului de Securitate al ONU de a participa la o dezbatere specială săptămâna viitoare despre antiterrorism şi posibilităţile de a se face faţă 'terorismului informatic', au indicat joi surse diplomatice pentru AFP, citate de agerpres.ro

Această dezbatere, prevăzută pentru miercuri, este organizată de Egipt, care prezidează în această lună Consiliul de securitate. 

Va fi pentru prima oară când Microsoft se va adresa Consiliului, tot mai alarmat de utilizarea internetului şi a reţelelor de socializare pentru difuzarea extremismului violent. 

Un purtător de cuvânt al Microsoft a confirmat că un reprezentant al grupului va lua parte la această sesiune specială, dar a refuzat să furnizeze detalii.

RĂZBOI TOTAL între Mircea Badea și Laura Codruța Kovesi

Un grup de experţi ai ONU invitase în iunie 2015 întreprinderile din domeniul internetului şi reţelelor de socializare să cerceteze utilizarea serviciilor lor de către recrutorii grupului jihadist Statul Islamic (SI) şi de către alte formaţiuni extremiste. 

Experţii recomandaseră Consiliului de securitate să invite societăţile respective să detalieze în faţa sa măsurile pe care le iau pentru a preveni o astfel de utilizare a reţelei mondiale de comunicaţii. 

Circa 30.000 de combatanţi străini s-au alăturat jihadiştilor în Siria, în Irak şi în alte ţări, mulţi dintre ei fiind contactaţi prin internet şi prin reţelele de socializare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.