Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Întâlnire ultra SECRETĂ: Ce informații COMPROMIȚĂTOARE a primit Donald Trump jr de la un avocat rus

Donald Trump Jr.

Donald Trump Junior, fiul preşedintelui Statelor Unite, s-a întâlnit cu o avocată din Rusia în timpul campaniei electorale de anul trecut fiindcă i s-au promis informaţii compromiţătoare despre candidata democrată la preşedinţie, Hillary Clinton, afirmă duminică ziarul New York Times, citat de Reuters.

Ziarul newyorkez continuă seria dezvăluirilor despre legăturile unor oficial americani cu Moscova, după un articol de sâmbătă în care arăta că Trump Jr. şi Jared Kushner, ginerele preşedintelui Statelor Unite, s-au întâlnit cu avocata Natalia Veselniţkaia. Întâlnirea a avut loc la două săptămâni după ce Donald Trump a obţinut nominalizarea drept candidat la preşedinţie din partea Partidului Republican, mai exact pe 9 iunie 2016, la Trump Tower, clădirea din districtul newyorkez Manhattan unde se află reşedinţa actualului preşedinte, a precizat cotidianul.

Citește și: PANICĂ în Norvegia: un bărbat a împușcat patru persoane

Duminică, New York Times a adăugat motivaţia întâlnirii, detaliu obţinut din convorbiri cu trei consilieri ai Casei Albe care au fost informaţi despre discuţie, cu alţi doi care ştiu că a avut loc şi cu alte surse confidenţiale. Nu se ştie dacă Veselniţkaia a furnizat informaţiile promise.

Tot duminică, Mark Corallo, purtător de cuvânt al avocaţilor preşedintelui Donald Trump, a susţinut că acesta nu a ştiut despre întâlnire şi nu a participat la ea.

Articolul de sâmbătă conţinea prima confirmare a unei întrevederi private între cei mai apropiaţi oameni ai preşedintelui şi un cetăţean rus, afirmă New York Times, citând ca surse înregistrări guvernamentale confidenţiale şi persoane care cunosc documentele.

Donald Trump junior a recunoscut printr-o declaraţie că întâlnirea a avut loc şi a afirmat că a fost una "scurtă, de prezentare", iar subiectul principal a fost adopţia copiilor ruşi de către cetăţenii americani. El susţine că i-a chemat la întâlnire şi pe Kushner - soţul surorii sale, Ivanka Trump - şi pe Paul Manafort, care era atunci şeful campaniei prezidenţiale. "Nu a fost o problemă de campanie la momentul respectiv şi nu a existat o continuare", susţine fiul cel mare al preşedintelui. "O cunoştinţă mi-a cerut să particip la întâlnire, dar nu mi s-a spus dinainte numele persoanei cu care urma să mă întâlnesc".

Duminică, Trump junior a adăugat alte detalii despre dialogul cu avocata. "După un schimb de glume, femeia a afirmat că are informaţii potrivit cărora persoane legate de Rusia finanţează Comitetul Naţional Democrat şi o sprijină pe dna Clinton. Afirmaţiile ei au fost vagi, ambigue şi lipsite de sens. Nu s-a furnizat şi nici măcar nu s-au oferit niciun fel de detalii sau informaţii ca susţinere. A devenit evident în curând că ea nu avea niciun fel de informaţii relevante".

Citește și: Donald Trump joacă tare: Ce i-a impus lui Vladimir Putin

Un avocat al lui Kushner a afirmat sâmbătă că acesta "a participat pentru scurt timp" la întâlnire, una din cele peste 100 cu reprezentanţi a peste 20 de ţări, în timpul campaniei electorale şi după alegeri. Un purtător de cuvânt al lui Manafort a refuzat, în aceeaşi zi, solicitarea agenţiei Reuters de a comenta articolul din New York Times, anunță Agerpres.

Avocata rusă Natalia Veselniţkaia, cea cu care s-au întâlnit apropiaţii lui Trump, este cunoscută pentru campania ei împotriva legislaţiei americane care stabileşte o listă neagră cu suspecţii de încălcări ale drepturilor omului. Legea respectivă l-a determinat pe preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, să interzică adopţia copiilor ruşi de către cetăţenii americani, arată Reuters.

Posibilele contacte între campania electorală a lui Trump şi reprezentanţi ai Rusiei fac obiectul unor anchete desfăşurate de un procuror federal special şi de mai multe comitete ale Congresului Statelor Unite, ca parte a unor investigaţii mai ample privind acuzaţiile că Moscova s-a amestecat în alegerile prezidenţiale din SUA, din 2016.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.