Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Întâlnirea dintre Putin şi Trump este discutată de cele două administraţii

Kremlinul a declarat luni că se vorbeşte de o eventuală întâlnire între preşedinţii Rusiei şi SUA, Vladimir Putin şi respectiv Donald Trump, înainte de summitul G20 din iulie, dar că nu există nimic concret până acum, relatează Reuters, conform agerpres.

"Noi pornim de la faptul că, în iulie, va fi summitul G20 în Germania, unde într-un fel sau altul cei doi preşedinţi se vor întâlni", a indicat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului într-o conferinţă de presă luni.

Citeşte şi: Şase avioane de luptă şi 30 de tancuri ruseşti ajung la graniţele României

Potrivit acestuia, consilierul pentru securitate naţională al preşedintelui american, Michael Flynn, şi ambasadorul rus în Statele Unite ale Americii, Serghei Kisliak, nu au discutat despre ridicarea sancţiunilor la adresa Rusiei în cursul unei convorbiri telefonice înainte de preluarea oficială a mandatului de către Trump, discuţie care face în prezent obiectul unei polemici în SUA.

Autorităţile ruse nu intenţionează să comenteze controversa apărută pe acest subiect în Statele Unite, a mai spus Dmitri Peskov.

Referitor la posibile alte contacte între reprezentanţi ai Moscovei şi ai noii administraţii de la Washington, agenţia de presă Interfax a relatat luni, citându-l pe ministrul adjunct de externe Mihail Bogdanov, că prima întâlnire dintre şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov, şi secretarul de stat american, Rex Tillerson, ar putea avea loc în Germania, ocazie cu care cei doi vor aborda conflictul din Siria. Această întrevedere ar putea avea loc la Bonn, la reuniunea miniştrilor de externe din G20, prevăzută pentru 16- 17 februarie, însă oficial această întrevedere nu a fost confirmată încă de către Washington.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.